چرا لپ تاپ ایسوس دائما ریست می شود؟ اگر چنین مشکلی گریبان گیر شما هم شده است لازم است بدانید که علت ریست شدن لپ تاپ ایسوس می تواند از موارد متعددی نشات بگیرد. بروز اختلالات نرم افزاری متعدد، خرابی مادربرد، گرم شدن بیش از اندازه CPU و خرابی پاور لپ تاپ همه از دلایلی هستند که موجب ریست شدن دائمی لپ تاپ ایسوس می شوند. در ادامه شما را با هر یک از این مشکلات در لپ تاپ ایسوس آشنا خواهیم کرد پس ادامه این مطلب را از دست ندهید.
دلایل ریست شدن لپ تاپ ایسوس
ریست شدن لپ تاپ ایسوس یا به دلایل نرم افزاری است یا به دلایل سخت افزاری. در ادامه تصمیم داریم شما را با دلایل نرم افزاری و سخت افزاری که موجب ریست شدن دائمی لپ تاپ ایسوس می شوند آشنا کنیم.
1. بروز اختلالات نرم افزاری در لپ تاپ
تمامی دلایل نرم افزاری که در ریست شدن لپ تاپ ایسوس نقش دارند به شرح زیر هستند:
- عدم نصب صحیح درایورهای سخت افزاری مانند درایور مادربرد، کارت گرافیک و مودم و …
- عدم تکمیل پروسه نصب برنامه ای به دلیل اتمام شارژ لپ تاپ و خاموش شدن آن
- استفاده دو برنامه از یک منبع مشترک در ویندوز
- عدم بروزرسانی درایورهای قدیمی نصب شده روی لپ تاپ
- بروز اختلال نرم افزاری در برنامه ای بر روی لپ تاپ به دلیل نصب برنامه دیگر
- نصب بدافزار بر روی لپ تاپ و ویروسی شدن این دستگاه
اگر شما هم با مشکل ریست شدن لپ تاپ ایسوس مواجه شده اید و به دنبال علت اصلی آن می گردید، بهتر است قبل از اینکه به سراغ دلایل سخت افزاری که موجب بروز چنین مشکلی در این دستگاه می شوند، بروید تمامی اختلالات نرم افزاری که به آن ها اشاره کردیم را در لپ تاپ خود چک کنید. امکان دارد هر یک از دلایل نرم افزاری بالا موجب ریست شدن دائمی لپ تاپ شما شده باشند و اصلا مشکل لپ تاپ ایسوس سخت افزاری نباشد.
پیشنهاد سایت: آموزش کنترل سرعت فن لپ تاپ ایسوس
2. گرم شدن بیش از حد CPU
CPU یا پردازنده به عنوان یکی از مهم ترین قطعات لپ تاپ نقش پردازش تمامی عملیات های محاسباتی در این دستگاه را برعهده دارد. درواقع هر برنامه ای که بر روی لپ تاپ شما نصب است به لطف CPU اجرا می شود؛ چراکه این قطعه به پردازش تمام عملیات هایی که توسط قطعات لپ تاپ اجرا می شوند، می پردازد. با این وجود یکی از مهم ترین قطعات لپ تاپ که در حین انجام عملیات محاسباتی و اختصاص دادن بار پردازشی خود به تمامی برنامه های در حال اجرا، گرمای زیادی از خود تولید می کند، پردازنده یا CPU است. زمانی که برنامه های سنگین، بازی هایی با گرافیک سنگین و همچنین نرم افزارهای ویروسی را بر روی لپ تاپ خود اجرا می کنید، CPU مجبور است بار پردازشی زیادی را به آن ها اختصاص بدهد و از این رو گرمای بیشتری از آن تولید می شود.
در چنین شرایطی که CPU بیش از اندازه داغ می کند، لپ تاپ برای جلوگیری از آسیب دیدگی این قطعه به دلیل گرمای زیاد به صورت خودکار ریست یا حتی خاموش می شود. البته گاهی اوقات هم خراب شدن فن لپ تاپ موجب می شود تا این دستگاه برای جلوگیری از آسیب دیدن قطعات آن به ویژه CPU به صورت خودکار ریست شود. با این وجود می توان گفت که گرم شدن بیش از حد CPU به دلایل مختلفی که به آن ها اشاره کردیم علت اصلی ریست شدن لپ تاپ ایسوس است.
3. خرابی پاور لپ تاپ ایسوس
لپ تاپ هم مانند سایر دستگاههای الکترونیکی برای روشن شدن و کار کردن به برق نیاز دارد. برق مورد نیاز لپ تاپ توسط پاور این دستگاه تامین میشود. به گونهای که پاور لپ تاپ ایسوس باید جریان برق شهری را دریافت کند و آن را به برق مورد نیاز برای لپ تاپ تبدیل کرده و از طریق مادربرد این دستگاه به قطعات و اجزاء آن انتقال دهد.
داستان تبدیل برق شهری به برق مورد نیاز لپ تاپ این است که برق شهری 220 ولت است و ولتاژ آن از نوع AC میباشد یعنی جریان ولتاژ آن متناوب است. در صورتی که لپ تاپ برای روشن شدن و کار کردن به برق 300 ولتی با ولتاژی از نوع DC یعنی جریان مستقیم نیاز دارد. به همین دلیل منبع تغذیه لپ تاپ جریان برق شهری را به برق مورد نیاز لپ تاپ تبدیل میکند و موجب روشن شدن این دستگاه و کار کردن آن میشود.
از آن جایی که پاور لپ تاپ دائما با برق شهری سر و کار دارد، نوسان برق علت اصلی خرابی آن است. یکی از علائم خرابی پاور، ریست شدن لپ تاپ ایسوس. در این صورت بهتر است لپ تاپ ایسوس را به نمایندگی تعمیرات لپ تاپ ایسوس بسپارید تا تکنسین های این مرکز با دقت و سرعت بالایی به عیب یابی، تعمیر یا حتی تعویض پاور این دستگاه بپردازند.
4. آسیب دیدگی مادربرد ایسوس
یکی دیگر از دلایل اصلی ریست شدن لپ تاپ ایسوس ، آسیب دیدگی مادربرد این دستگاه است که به آن مین برد هم می گویند. جریان کشیدگی، قطعه سوختگی، تغییر حالت خازن، سوختگی اسلاتهای حافظه و … همه از عواملی هستند که موجب خرابی مهمترین قطعه از لپ تاپ یعنی مادربرد آن میشوند. اما از کجا باید بفهمیم که مادربرد لپ تاپ با مشکل روبهرو شده است؟
درواقع یکی از رایجترین مواردی که نشان میدهد مادربرد لپ تاپ با مشکل روبهرو شده است زمانی است که پاور لپ تاپ را میزنید تا سیستم را روشن کنید؛ در حالی که چراغ لپ تاپ روشن میشود و فن آن شروع به کار میکند، صفحه نمایش روشن نمیشود و بعد از 10 الی 15 ثانیه هیچ صدایی از هارد دیسک لپ تاپ شنیده نمی شود. یا زمانی که لپ تاپ روشن می شود دائما ریست می شود.