اگر با مشکل روشن نشدن وای فای لپ تاپ روبهرو شدهاید، این مطلب مختص شماست چراکه قصد داریم مشکل عدم شناسایی وای فای توسط لپ تاپ را بررسی کنیم. علاوهبر این راه حلهای این مشکل را به شما آموزش می دهیم تا به راحتی بتوانید لپ تاپ خود را به وای فای وصل کنید.
تا حالا فکر کردهاید که لپ تاپ بدون اینترنت چه فایدهای دارد؟ مطمئناً الان که نمیتوانید لپ تاپ خود را به وای فای وصل کنید این سوال را از خودتان میپرسید. درواقع وصل نشدن لپ تاپ به وای فای کارایی و بازدهی لپ تاپ را به صورت چشمگیری کاهش میدهد چراکه عملاً نمیتوانید هیچ کار دیگری جزء چرخیدن در بین فایلهای درون لپ تاپ خود انجام دهید. خیلی کلافهکننده است که از دنیای جالب و کاربردی اینترنت به دور باشید. پس ادامه این مطلب را از دست ندهید تا با راه حلهای رفع مشکل روشن نشدن وای فای لپ تاپ آشنا شوید.
چرا وای فای لپ تاپ روشن نمیشود؟
عوامل متعددی موجب بروز مشکل روشن نشدن وای فای لپ تاپ میشوند که از مهمترین آنها میتوان به مشکلاتی درمورد اختصاص IP، کش دی ان اس (DNS Cache)، غیرفعال شدن وایرلس لپ تاپ، اختلال در درایوهای شبکه، تنظیمات آنتی ویروس و … اشاره کرد. سادهترین راه حلی که همه کاربرها در مواجه شدن با مشکل عدم شناسایی وای فای توسط لپ تاپ انجام میدهند، خاموش و روشن کردن مودم و ریستارت کردن لپ تاپ است.
بهتر است شما هم در ابتدای راه همین کارها را انجام دهید و مطمئن شوید که لپ تاپ بر روی حالت پرواز قرار نگرفته باشد. اگر با امتحان این روشها باز هم لپ تاپ شما به وای فای متصل نشد ادامه این مطلب را دنبال کنید تا با راه حلهای تخصصیتر بتوانید این مشکل را برطرف کنید.
پیشنهاد سایت: حل مشکل وصل نشدن لپ تاپ به اینترنت
رفع مشکل روشن نشدن وای فای لپ تاپ ایسوس
1. از Windows Troubleshooter استفاده کنید
پس از روشن و خاموش کردن مودم و لپ تاپ، سادهترین راه برای رفع مشکل روشن نشدن وای فای لپ تاپ استفاده از Windows Troubleshooter است. به گونهای که باید بر روی آیکون وای فای کلیک راست کنید و گزینه Windows Troubleshooter را انتخاب کنید. برنامه رفع مشکل ویندوز خودش دلیل عدم شناسایی وای فای توسط لپ تاپ را پیدا کرده و آن را برطرف میکند. البته اگر خوش شانس باشید.
2. حافظه DNS را پاک کنید
گاهی اوقات پر شدن حافظه DNS یا به اصطلاح کش DNS موجب بروز مشکل روشن نشدن وای فای لپ تاپ میشود اما DNS Cache چیست؟ همانطور که میدانید آدرس وب سایتها براساس آی پی تنظیم شدهاند که برای راحتی کاربران ترجمه میشوند. به همین دلیل است که به جای حفظ کردن یک عالمه آدرس آی پی میتوانید نام هر وب سایت را در خاطر خود نگه دارید.
DNS نام هر سایتی که در گوگل وارد میکنید را به آدرس آی پی آن سایت ترجمه و متصل میکند. تمامی آدرسهایی که DNS آنها را به آدرس آی پی تبدیل نموده است برای دسترسی راحتتر کاربران در حافظه آن ذخیره میشوند. به همین دلیل پر شدن حافظه DNS مانع از وصل شدن وای فای لپ تاپ میشود. بنابراین باید حافظه DNS را خالی کرد اما چگونه؟
- در نوار جستجوی ویندوز کلمه cmd را تایپ کنید و بر روی Command Prompt که در نتایج جستجو نمایش داده میشود.
- کلیک راست کنید و گزینه Run as administrator را انتخاب کنید.
- سپس دستور ipconfig / release را در پنجره cmd تایپ کنید و دکمه اینتر را بزنید.
- اکنون دستور ipconfig / renewwifi را تایپ کرده و مجددا دکمه اینتر را بزنید.
- درنهایت دستور ipconfig / flushdns را وارد کنید و مجددا دکمه اینتر را بزنید.
- پنجره cmd را ببندید و دوباره اتصال به وای فای را امتحان کنید.
این مقاله را از دست ندهید: دلیل وصل نشدن لپ تاپ به هات اسپات گوشی چیست؟
3. باند مودم را عوض کنید
کاربرانی که از مودمهای دو آنتنه استفاده میکنند و سیستم عامل لپ تاپ آنها ویندوز 8 است بیشتر با مشکل روشن نشدن وای فای لپ تاپ روبهرو میشوند. اگر شما هم دارای مودم دو آنتنه و ویندزو 8 هستید از این روش استفاده کنید.
باند مودم خود را بر روی 5 GHz قرار دهید. به هر حال باند 5 GHz بر روی مودم، موجب میشود که مودم در اکثر زمینهها بهتر و سریعتر عمل کند. علاوهبر این اگر از یک مودم قدیمی استفاده میکنید بهتر است کانالهای آن را به 1، 6 یا 11 تغییر بدهید. تغییرات باند مودم در صفحه تنظیمات مودم قابل دسترس میباشد البته این تنظیمات متناسب با مدل هر مودمی متفاوت است. تنظیمات کانال مودم در خود ویندوز است.
- جهت تغییر کانالهای مودم باید از طریق کنترل پنل به بخش Network And Internet بروید.
- روی Open Network and Sharing Center کلیک کنید.
- سپس گزینه Change Adapter Settings را انتخاب کرده روی وای فای خود کلیک راست کنید و گزینه Properties را انتخاب کنید.
- در پنجره Wi-Fi Properties که برای شما باز میشود، گزینه Configure را انتخاب کنید.
- در تب Advance از قسمت Property، گزینه WZC Channel Number IBSS را انتخاب کنید و از قسمت Value کانالهای 1، 6 یا 11 را انتخاب کنید.
- روی OK کلیک کنید و مجددا اتصال به وای فای را امتحان کنید.
4. درایورهای شبکه را دوباره نصب کنید
درواقع درایورهای شبکه نقش مهمی در متصل شدن لپ تاپ به وای فای دارند. بنابراین ممکن است اختلال در درایورهای شبکه یا آپدیت نکردن آنها موجب بروز مشکل روشن نشدن وای فای لپ تاپ شده باشد. بنابراین بهتر است ابتدا درایورهای شبکه را آپدیت کنید اگر باز هم لپ تاپ به وای فای متصل نشد، درایورهای شبکه را حذف و مجددا نصب کنید.
5. آنتی ویروس خود را موقتاً غیرفعال کنید
گاهی اوقات نیز تنظیمات آنتی ویروس موجب مشکل روشن نشدن وای فای لپ تاپ میشود. بنابراین بهتر است موقتاً آنتی ویروس خود را غیرفعال کنید. درصورتی که موفق شدید لپ تاپ را به وای فای وصل کنید، متوجه میشوید که مشکل از آنتی ویروس بوده است.
نمایندگی لپ تاپ ایسوس
حرفهایترین مرکز فروش و تعمیرات انواع مدلهای لپ تاپ ایسوس، نمایندگی تعمیر لپ تاپ ایسوس است. کارشناسان این مرکز علاوهبر فروش لپ تاپ ایسوس خدمات پس از فروش فوقالعادهای را به شما ارائه میدهند. علاوهبر این میتوانید تعمیرات لپ تاپ ایسوس را به نمایندگی رسمی ایسوس بسپارید تا مشکلات آن به صورت کاملا حرفهای برطرف شوند.