جستجو کردن
Close this search box.
اشتراک گذاری

سوییچ کردن میان دو کارت گرافیک لپ تاپ

اگر از کاربران حرفه‌‌ای لپ تاپ های امروزی باشید حتما می‌دانید که پردازنده‌ی تمامی لپ تاپ هایی که در حال حاضر تولید می‌شوند شامل یک بخش گرافیکی کوچک هم هستند که بصورت کاملاً یکپارچه با بخش اصلی پردازنده بر روی پردازشگر قرار می‌گیرد. مهم ترین ویژگی این گرافیک، در مقایسه با گرافیک های مجزا، پایین بودن مصرف انرژی است. البته با توجه به محدودیت‌های فیزیکی و افزایش دما این گرافیک ها توان چندان بالایی ندارند و بیشتر برای کارهای روزمره‌ای نظیر وبگردی، ویرایش اسناد و انجام بازی های دو بعدی مناسب هستند.

این گرافیک‌ها در پردازشگر های اینتل با نام Intel HD و در پردازشگر های خانواده AMD هم با یک کد ۴ رقمی شناخته همانند AMD Radeon HD 8210 شناخته می‌شوند. از همین رو در برخی از لپ تاپ‌ها در کنار گرافیک یکپارچه از گرافیک های جداگانه‌ی خانواده Nvidia یا AMD نیز استفاده می‌شود. این کار به سیستم این امکان را می‌دهد تا در حین انجام کارهای پردازشی سنگین و بازی ها، از گرافیک دوم استفاده کند. در بخش‌های آتی روش‌های موجود جهت سوییچ کردن میان دو کارت گرافیک لپ تاپ با شما کاربران گرامی به اشتراک گذاشته می‌شود.

روش سوییچ کردن میان دو کارت گرافیک لپ تاپ

روش سوییچ کردن میان دو کارت گرافیک لپ تاپ

سوییچ کردن میان دو کارت گرافیک لپ تاپ در گذشته تنها به صورت دستی امکان‌پذیر بود. برای این کار کاربر می‌بایست پس از سوییچ کردن و هر گونه تغییر، دستگاه را ریستارت می‌کرد. این کار در شرایط ویژه‌ای که کاربر وقت چندانی نداشت، بسیار طاقت فرسا و آزاردهنده بود.

از همین رو هر دو کمپانی انویدیا و AMD، سوییچ کردن میان دو کارت گرافیک لپ تاپ را بصورت نرم افزاری درآوردند تا کاربر در کمترین زمان ممکن بتواند کار سوییچ کردن را انجام دهد. این تکنولوژی در گرافیک های خانواده انویدیا Nvidia Optimus و در خانواده AMD هم AMD Hybrid Graphics نام دارد که گرافیک ها را بصورت کاملا خودکار و بدون وقفه سوییچ می‌نماید.

پیش‌نیاز سوییچ کردن میان دو کارت گرافیک لپ تاپ

سوییچ کردن میان دو کارت گرافیک لپ تاپ نیز بایدها و نبایدهای خاص خود را دارد که می‌بایست از سوی کاربر به آنها دقت و توجه شود. نخستین نکته شایان ذکر در باب این کار آن است که حتما باید درایور کارت گرافیک نصب شده باشد. توصیه می‌شود که ابتدا درایور کارت گرافیک یکپارچه (Intel HD) نصب و سپس درایور کارت گرافیک اصلی نصب گردد. همانگونه که گفته شد، هر دو کمپانی این امکان را فراهم ساخته‌‌اند تا بصورت خودکار، سوییچ لازم میان دو کارت گرافیک انجام شود، با این وجود بسیاری از کاربران تصور می‌کنند که سوییچ میان دو کارت گرافیک انجام نشده است.

مهم ترین دلایل این امر عبارتند از: نصب نشدن صحیح درایور ها یا عدم همخوانی درایور با سیستم عامل، اجرای بازی ها با استفاده از باتری دستگاه(باتری دستگاه ها توان کافی برای شارژدهی به دستگاه را ندارند و سخت افزار با کمبود انرژی در نتیجه کاهش کارایی مواجه می‌شود)، توقع بالای کاربران از سیستم و در نهایت عدم شناسایی گرافیک توسط بازی.

برای نمونه اگر یک لپ تاپ که مجهز به گرافیک Nvidia 740 و یا AMD Radeon 8750 است، قدرت و توانایی لازم جهت اجرای بازی های سنگینی همچونCall of Duty: Advanced Warfareرا در سطح بالایی ندارد، احتمالا امکان اجرای همان بازی اما در سطح پایین‌تری از رزولوشن و جزئیات را داشته باشد. بنابراین توصیه می‌شود پیش از اجرای بازی ها و نرم افزار های سنگین حتما دستگاه خود را به برق متصل کرده و بازی را در سطح مناسبی از جزئیات قرار دهید.

آموزش سوئیچ بین دو کارت گرافیک لپ تاپ

در این بخش آموزش مرتبط با سوئیچ کردن میان دو کارت گرافیک لپ تاپ ایسوس را با شما کاربران گرامی به اشتراک می‌گذاریم. پیش از هر چیز ابتدا باید اطمینان حاصل کنید که درایور مرتبط با هر دو کارت گرافیک بر روی لپ تاپ شما نصب شده و فعال است. برای اطمینان از این موضوع نیاز به کار خاصی نیست و تنها کافی است تا برروی صفحه دسکتاپ خود کلیک راست نمایید و مطابق تصویر زیر به شما نشان داده خواهد شد که لپ تاپ شما برخوردار از دو کارت گرافیک است یا خیر. در تصویر رو به رو لپ تاپ استفاده شده دارای دو کنترل پنل برای کارت گرافیک است که یکی از آنها اینتل و دیگری nvidia است.

کارت nvidia:

با این وضعیت در واقع ویندوز سیستم شما، خود از در اختیار داشتن دو کارت گرافیک مطلع است؛ از این رو نیازی به دستکاری تنظیمات کارت گرافیک لپ تاپ ایسوس نیست زیرا دستگاه، خود به بهترین نحو جهت مصرف پایین انرژی برنامه‌ریزی می‌کند. اما ممکن است به دلیل استفاده از یک برنامه ما نیاز به کارت nvidia داشته باشیم. بنابراین برای سوئیچ کردن میان دو کارت گرافیک، ابتدا به کنترل پنل nvida مراجعه می‌کنیم.

همانگونه که مشاهده می‌کنید در این صفحه به مراجعه به بخش global می‌توان مشخص کرد که آیا کارت گرافیک nvidia از نهایت ظرفیت استفاده کند یا خیر. گزینه موجود دیگر این است که کارت گرافیک لپ تاپ ایسوس ظرفیت مورد نیاز را خودش انتخاب کند.

تنظیمات کارت nvidia

در کنار منوی global setting یک برگه به نام program setting وجود دارد که به شما اجازه می‌دهد تا برنامه‌های موردنظرتان را که می‌خواهید با استفاده از nvidia اجرا شوند را اضافه add نمایید. البته اضافه کردن یک برنامه زمانی توصیه می‌شود که میزان استفاده شما از آن برنامه بالا باشد. در صورتی که میزان استفاده شما از یک برنامه پایین باشد راه دیگری وجود دارد.

برای مثال در صورتی که بخواهید نرم افزار freemake converter را توسط nvidia اجرا کنید می‌توانید با یک کلیک راست، گرافیک آنرا تعیین کنید.قابلیت دیگری نیز در دستگاه‌ها وجود دارد که امکان تعیین خروجی های کارت گرافیک لپ تاپ را به کاربر می‌دهد.

نمایندگی تعمیر کارت گرافیک ایسوس

یکی از تخصصی‌ترین سرویس‌های مرتبط با بهسازی و تعمیر لپ تاپ ها و کامپیوترهای ایسوس که در نمایندگی ایسوس ارائه می‌گردد، تعمیر کارت گرافیک است. متقاضیان این سرویس می‌توانند با حضور در نمایندگی ایسوس و مراجعه به پارت تعمیر کارت گرافیک ایسوس سرویس‌های تخصصی مرتبط با این بخش از دستگاه را دریافت نمایند. باید توجه داشت که اگر چیپ گرافیک روی مادربورد لحیم شده باشد تعویض یا ارتقاء کارت گرافیک خیلی سخت می شود و نیاز به مهارت و تخصص ویژه‌ای دارد.

کارشناسان نمایندگی تعمیر ایسوس قادر به ارتقاء چیپ گرافیک بوده و این کار را  به صورت حرفه‌ای بدون آسیب رساندن به چیپ گرافیک و مادربرد انجام می‌دهند. برای تعویض یا ارتقاء گرافیک یا تعویض چیپ‌های لحیم شده روی بورد الکترونیکی دستگاهی به نام “BGA Machine”  تولید شده است. برخی ترجیح می دهند از روش هیتینگ یا گرما دادن به مدار و قطعه با سشوار مخصوص گرمایی استفاده کنند که روشی خطرناک است و در آن امکان خرابی کارت گرافیک بالاست. در هرحال شما کاربران گرامی می‌توانید حهت دریافت سرویس‌های تخصصی مرتبط با تعمیر کارت گرافیک ایسوس به نمایندگی ایسوس مراجعه نمایید.

3/5(2 امتیاز)