پیش از پرداختن به آموزش تعمیر مادربرد ایسوس ، بد نیست نگاهی به روشهای موجود جهت عیب یابی مادربرد ایسوس داشته باشیم. به باور کارشناسان عیب یابی مادربرد، یکی از دشوارترین عیبیابیهای مرتبط با کامپیوتر است چرا که نشانه های مشاهده شده در صورت خرابی مادربرد، بسیار شبیه به دیگر مشکلات سیستم است.
معمولاً اگر مشکلی در مادربورد شما وجود داشته باشد، کامپیوتر شما یا روشن نمی شود یا این که با یک صفحه نمایش خاموش مواجه خواهید شد. با توجه به این که جایگزین کردن مادربرد کاری هزینه دار است، بهتر است پیش از اقدام به آموزش تعمیر مادربرد ایسوس از قطعاتی چون رم، منبع تغذیه برق، کارت گرافیک، پردازنده و مانیتور آنها مطمئن گردید.
در صورت اطمینان از خرابی مادربرد، میتوانید با دنبال کردن مراحل ارائه شده در بخش آموزش تعمیرات مادربرد ایسوس ، جهت رفع اشکالات پیش آمده در مادربرد اقدام نمایید.
آموزش تعمیر مادربرد ایسوس
برای شروع ابتدا قاب کیس را باز نمایید و کارت های توسعه را از مادربورد جدا کنید (کارت گرافیک را نیز جدا کنید). باز کردن کارت گرافیک و خارج کردن آن مستلزم باز کردن گیرههای آن است. پس از این کار تمامی دستگاه های خارجی اعم از صفحه کلید، ماوس، پرینتر و مانیتور را نیز خارج کنید.
آن گاه کامپیوتر خود را روشن کنید، اگر بوت انجام شد میتوان نتیجه گرفت که اشکال پیش آمده در دستگاه مربوط به یکی از کارت های توسعه یا دستگاه های خارجی شما بوده است. برای مشخص کردن این مسئله که اشکال پیش آمده مربوط به کدام کارت است، کامپیوتر خود را خاموش کنید و دستگاه های خارجی را مجدداً یکی یکی وصل کنید.
در ادامه:
کارت های توسعه خود را دوباره نصب کنید و یکی یکی این کار را انجام دهید. این کارت ها را به نوبت در شیارهای آن ها قرار داده و گیره آن ها را ببندید. کامپیوتر را روشن کنید تا بدانید مشکل از کدام کارت توسعه است. در صورت تشخیص علت اشکال پیش آمده نیازی به دنبال کردن دیگر مراحل آموزش تعمیر مادربرد ایسوس ندارید و کافی است تا تعمیرات مرتبط با همان کارت توسعه و یا دستگاه جانبی را دنبال کنید.
در صورت تداوم اشکال نیاز به ریست CMOS خواهید داشت. با این کار تمامی تنظیمات BIOS به حالت اول برگردانده میشود. پس از ریست CMOS میبایست پیکربندی بایوس را مجددا انجام دهید (از دفترچه راهنمای مادربورد کمک بگیرید). برای این کار به دنبال دکمه مربوط به ریست بگردید و بعد از یافتن آن را فشار داده و نگه دارید.
حال دکمه power کامپیوتر خود را فشار دهید. ممکن است فن ها کمی بچرخند، اما کامپیوتر شما درواقع روشن نمی شود. حال باتری CMOS را به جای خود برگردانید، یا این که دکمه ای را که فشار داده اید رها کنید. حال کامپیوتر خود را روشن کنید، اگر مشکلی نداشت، باید تنظیمات BIOS خود را مجدداً پیکربندی کنید. در غیراینصورت دیگر مراحل آموزش تعمیر مادربرد ایسوس که در بخشهای آتی آورده شده است را دنبال کنید.
تعویض مادربرد ایسوس
در صورتی که با طی مراحل فوق، مشکل پیش امده در مادربرد رفع نشد، باید مادربورد خود را باید عوض کنید. برای این تعویض، شما باید مدل و شماره مادربورد قدیمی خود را بدانید. برای اطلاع از مدل و شماره مادربرد، به دفترچه راهنمای مادربرد مراجعه کنید. توصیه میشود جهت تعویض مادربرد، از نمونههای معتبر استفاده کنید.
اگر این انتخاب برای شما سخت است، پس پس بهتر است شماره و مدل این بورد را در گوگل جستجو کنید تا در سایت سازنده آن بوردهای دیگری را پیدا کنید. شما باید در حین انتخاب مادربرد، نوع سوکت، مانند LGA1151 برای اینتل، نوع چیپست استفاده شده، و اندازه برد (مانند ATX یا microATX) را مدنظر قرار دهید. پیش از اقدام به خرید مادربرد، به سایت سازنده مراجعه کرده و از سازگاری مادربرد با کامپیوتر خودتان اطمینان یابید.
برای خارج کردن مادربرد:
نیاز است تا تمامی کابل های وصل شده به آن را از آن جدا کنید. بعد از انجام این کار، باید پیچ هایی را که این مادربورد را در جای خود نگه داشته است باز کنید. با باز کردن پیچها، مادربورد شل و رها خواهد شد. این بورد را به سمت جلوی کیس بکشید و آن را جدا کنید. در ادامه نیاز است تا CPU را نیز خارج کنید. برای این کار راهنمایی های مربوط به رم را دنبال کنید.
در ادامه، مادربرد جدید خود را باز کنید. برای اطلاع از اینکه مادربرد جدید میبایست چگونه و در چه جهتی نصب می شود، قاب پشتی آن را باز کنید. پس از این کار، آن را در مکان خود فشار دهید تا در جای خود قرار گیرد. مادربورد جدید را به سمت عقب کیس فشار دهید تا پورت های آن از قسمت پشتی کیس خارج شود. آن را در جای خود محکم کنید.
سپس رم و پردازنده را به درستی در جای خود نصب کنید و تمامی کابل های موجود در کیس را مجدداً نصب کنید، و کامپیوتر را روشن کنید تا بتوانید تنظیمات BIOS را مجدداً پیکربندی کنید. در صورت دنبال کردن مراحل آموزش تعمیر مادربرد ایسوس و تداوم اشکال پیش آمده میتوانید از طریق راههای ارتباطی درج شده در وبسایت با کارشناسان ما در مرکز تعمیر کامپیوتر ایسوس تماس گرفته و راهنماییهای لازم را دریافت نمایید.
نمایندگی مجاز ایسوس در تهران
خدمات ارائه شده در نمایندگی مجاز ایسوس در تهران منحصر به دستگاهی خاص نیست و تمامی تولیدات این برند را شامل می گردد. دارندگان کلیه دستگاه های ایسوس اعم از لپ تاپ، تبلت، موبایل، پروژکتور و .. می توانند سرویس های مورد نیاز خود –اعم از فروش و تعمیر را- با مراجعه به این مرکز دریافت نمایند.
در نمایندگی Asus، سرویس های مرتبط با دستگاه هایی نظیر پروژکتور، پرینتر و … – که حمل و جابجایی آنها دشوار است – با استفاده از سیستم سرویس در محل ایسوس ارائه می گردد. مدیریت نمایندگی مجاز ایسوس در تهران بهروزترین تجهیزات تعمیر را در اختیار کارشناسان این مرکز نهاده تا بهترین خدمات، ظرف مدت زمانی کوتاه و با کمترین هزینه به هموطنان گرامی عرضه گردد.