استفاده از سرور وب لینوکس برای کاربران زیادی جالب است. مناسب ترین راه برای به کارگیری این سرور بهره گیری از کامپیوترهای قدیمی می باشد. سرور لینوکس نیازمند سخت افزار قدرتمندی نبوده و به راحتی راه اندازی می شود. از این رو ایجاد سرور وب لینوکس با کامپیوتر قدیمی روش مقرون به صرفه برای میزبانی وبلاگ های مختلف است. اگر شما نیز به ایجاد سرورهای وب خانگی لینوکس علاقه مند هستید با ما همراه باشید تا در ادامه با نحوه راه اندازی این قابلیت در رایانه های قدیمی آشنا شوید.
مراحل ایجاد سرور وب لینوکس با کامپیوتر قدیمی
برای ایجاد سرور وب لینوکس با کامپیوتر قدیمی 4 مرحله ساده پیش روست که در ادامه به شناسایی هر یک می پردازیم.
یافتن کامپیوتر مناسب
در راه ایجاد سرور وب لینوکس به رایانه ای نیاز دارید که از حداقل امکانات لازم برای نصب سیستم عامل لینوکس برخوردار باشد. عموما در راستای ایجاد سرور خانگی لینوکس استفاده از دو نسخهی Ubuntu و Lubuntu پیشنهاد میشود. Ubuntu نسخهی محبوبتری از لینوکس است؛ اما در اکثر مواقع استفاده از Lubuntu توصیه می شود ؛ چراکه این نسخه نسبت به Ubuntu سبکتر بوده و با همان دستور کد نیز به وجود آمده است. حداقل امکانات لازم برای نصب Lubuntu و یا Ubuntu عبارت است از:
- پردازنده 512 مگاهرتزی دو هسته ای
- 4 گیگابایت رم
- 25 گیگابایت فضای خالی هارد
- نسخه 32 بیتی یا 64 بیتی سیستم عامل
برای کسب اطلاعات بیشتر بخوانید: ترفندهایی برای افزایش سرعت بوت سیستم ویندوزی
نصب سیستم عامل لینوکس
همان طور که اشاره شد نصب Lubuntu در ایجاد سرور وب لینوکس با کامپیوتر قدیمی نسبت به Ubuntu ارجحیت دارد. برای نصب این سیستم می توانید به سایت رسمی مرتبط با Lubuntu مراجعه کرده، به راحتی از آن نسخه پشتیبان بگیرید و روی دی وی دی و یا فلش مموری انتقال دهید.
- برای شروع نصب سیستمعامل، پس از قراردادن دیویدی در کامپیوتر یا متصلکردن فلش به آن، دستگاه را ریست کنید.
- پیش از ریست کامپیوتر، درصورت نیاز برای شکل گیری فرآیند بوتشدن دی وی دی یا فلش، سیستمعامل را در منوی BIOS تغییر دهید.
- سپس گزینه Install Lubuntu و پس از آن گزینههای Download updates while installing و Install 3rd Party Software و در نهایت مورد Erase and Use the Entire Disk را بهترتیب انتخاب نمایید.
- دقت کنید که پس از انتخاب گزینه Erase and Use the Entire Disk، تمامی اطلاعات موجود و حتی سیستمعامل کنونی سیستم حذف خواهد شد.
- بنابراین تهیه بک آپ را فراموش نکنید.
- پس از نصب لینوکس، کامپیوتر را دوباره ریست کنید تا فرآیند نصب تکمیل شود.
این مقاله کاربردی را از دست ندهید: آموزش نصب ویندوز 10
نصب نرم افزار سرور وب
جهت ایجاد سرور و وب لینوکس با کامپیوتر قدیمی نصب یکی از نرم افزارهای سرور وب پس از نصب سیستم عامل لینوکس الزامی است. اگرچه نرمافزارهای سرور وب زیادی وجود دارند؛ اما بیشتر وبسایتها با ترکیبی از نرمافزارهای Apache ،MySQL و PHP اجرا می گردند که با عنوان VAMP قابل شناسایی هستند.
- این سه نرم افزار ذکر شده را می توان با استفاده از نرمافزار System Center نصب نمود.
- پس از نصب نرمافزار System Center ، برای اجرای آن باید مسیر System > Administration > Synaptic Package Manager را طی کنید.
- سپس لازم است هر یک از پکیج های زیرمجموعه مورد نیاز را سرچ نمایید و تغییرات لازم برای دسترسی به هر یک را اعمال کنید.
- این پکیج های زیرمجموعه شامل apache2 ،php5 ،php5-mysql و mysql-server میشوند.
آزمایش سرور وب خانگی
برای اطمینان از ایجاد سرور وب لینوکس با کامپیوتر قدیمی و آزمایش سرور تنها کافی است در نوار آدرس فایرفاکس عبارت /http://127.0.0.1 یا /http://localhost را وارد سازید؛ چنانچه با جمله It works! رو به رو شوید، سرور هیچ مشکلی نداشته و کارآمد است.
از طرفی در صورتی که سرور به شیوه صحیح راه اندازی شده باشد، هر دو نرمافزار Apache و MySQL نیز پس از روشنشدن کامپیوتر در پسزمینهی سیستمعامل شروع به کار میکنند. جهت کسب راهنمایی های بیش تر در نحوه ی انجام مراحل ذکر شده با کارشناسان ما در نمایندگی ایسوس تماس حاصل فرمایید.
تعمیر کامپیوتر ایسوس در محل
مناسب ترین روش تعمیر رایانه های معیوب، استفاده از سرویس های مرتبط با تعمیر در محل است. با استفاده از سرویس در محل نمایندگی تعمیر تجهیزات کامپیوتر ایسوس دیگر نیازی به جا به جایی و حمل کیس رایانه تا کارگاه های تعمیراتی نیست. تعمیرکاران نمایندگی تعمیر کامپیوتر ایسوس با حضور در منزل و یا محل کارتان کلیه اشکالات فنی پیش آمده در رایانه را براساس فاکتورهای اصولی و استاندارد مرتفع می سازند. لازم به ذکر است که خدمات تخصصی این مرکز دارای هیچ گونه محدودیتی نبوده و تمامی اختلالات سخت افزاری و نرم افزاری کامپیوترهای برند Asus را در بر می گیرد.