جستجو کردن
Close this search box.
اشتراک گذاری

خطاهای dns در ویندوز

در ابتدا برای درک بهتر عملکرد DNS و بررسی خطاهای DNS در ویندوز و رفع آنها، به تعریف چند مفهوم می پردازیم. در کل اینترنت با سیستمی با عنوان IP یا Internet Protocol کار می کند. این آی پی ها در قالب عدد (IPV4) مانند 192.168.1.2 و یا در قالب ترکیب عدد و حروف (IPV6) مانند 2400:cb00:2048:1::c629:d7a2 تعریف می شوند. اما از آنجایی که به خاطر سپردن این اطلاعات برای کاربران سخت است، از دامین که به زبان انسان نزدیک تر است استفاده می شود که برای آن می توان GOOGLE.COM را مثال زد. DNS (Domain Name System) ، یا به عبارتی سیستم نام دامنه، به منزله دفترچه تلفن راهنما در اینترنت است.

خطاهای دی ان اس در ویندوز موجب می شود تا شما نتوانید سایت مورد نظر را پیدا کنید. فرض کنید که شما دارای یک سایت در اینترنت هستید. این وب سایت دارای آدرس (یا شماره تلفنی) مشخص است که با وارد کردن آن در مرورگر، کاربران قادر به پیدا کردن و دسترسی به سایت شما هستند.  یکی از وظایف DNS ترجمه این دامین به پروتکل آی پی است. پس درست مانند دفترچه تلفن در مقابل هر نام یک عدد قرار دارد. البته این توضیح ساده ای از عملکرد DNS است و در حقیقت شما در دی انس اس با یک سیستم چند لایه مواجه هستید. در این مقاله به بررسی خطاهای dns در ویندوز و راه حل رفع این مشکلات می پردازیم.

خطاهای dns در ویندوز

 نقش لایه های مختلف در خطاهای DNS در ویندوز

DNS دارای چهار لایه یا سرور است که در زیر به توضیح هر یک از آنها، البته به اختصار، می پردازیم. در کل هدف از تشریح DNS Server درک بهتر عملکرد آن و بررسی خطاهای DNS در ویندوز و رفع آنها است. نقص در عملکرد هر یک از این لایه، در نهایت منجر به عدم دسترسی به سایت مورد شده و شما را دچار مشکل می کند. برای درک بهتر این موضوع، دوباره به مثال کتابخانه و کتابدار باز می گردیم. فرض کنید که شما در مراجعه به کتابخانه کتابدار را نبینید و یا به کارت مخصوص کتاب دسترسی نداشته باشید و یا بخشی از قفسه ها در دسترس نباشد و یا اینکه کتابدار بعد از دریافت سفارش شما، باز نرگردد. در نتیجه تمامی این اتفاقات شما به کتاب مورد نظر دسترس پیدا نمی کنید.

DNS Recursor

می توان از DNS Recursor به عنوان کتابدار کتابخانه ای یاد کرد که از او خواسته می شود تا کتاب مشخصی را در قفسه های مختلف کتابخانه بیابد. DNS Recursor مسئولیت دریافت درخواست از سوی کاربر و از طریق اپلیکیشن ها مانند مرورگر کروم یا Edge را به عهده دارد و با ارائه درخواست های جدید به پیدا کردن آدرس درخواستی کاربر کمک می کند. ایراد در این لایه می تواند منجر به خطاهای dns در ویندوز شود.

Root nameserver

این لایه اولین گام در ترجمه آدرس دامین شبیه به زبان انسان، به آدرس آی پی به زیان عدد و ماشین است. می توان این لایه را به اطلاعات روی کارت کتاب حاوی شماره ردیف و بخش و … تشبیه کرد. با استفاده از این اطلاعات مکان یابی هاست و سرور سایت مشخص تر می شود. این لایه نیز در صورت ایراد موجب خطاهای dns در ویندوز می شود.

nameserver 

امکان تشبیه TLD nameserver  به یک قفسه مشخص در کتابخانه وجود دارد که معمولاً بخش آخر دامین را پوشش می دهد. برای مثال .COM. ممکن است تایپ اشتباه آدرس سایت و یا ایراد در این لایه دلیل خطاهای dns در ویندوز باشد.

Authoritative nameserver –

آخرین بخش از nameserver در DNS، به مانند دیکشنری در یک قفسه عمل می کند که نام کتاب ها را به تعریفی مشخص ترجمه می کند. این لایه به درخواست مورد نظر کاربر دسترسی دارد و بعد از ترجمه آن را به DNS Recursor  یا همان کتابدار بازمی گرداند. ایراد در لایه اول و این لایه دلیل بروز خطاهای dns در ویندوز هستند.

تشخیص علت خطاهای dns در ویندوز

برای تشخیص علت خطاهای dns در ویندوز، پیش از هر کاری گوشی . یا تبلت خود را که به اینترنت دیتا دسترس دارد، در حالت Hotspot قرار دهید و با کامپیوتر خود که در آن به مشکل برخورده اید به تبلت یا گوشی وصل شده و چیزی را در گوگل جستجو کنید. در صورتی که مشکل حل شد، مودم روتر سالم است. در صورتی که در دسترسی به آدرسی مشخص دچار مشکل هستید و با استفاده از اینترنت تلفن همراه به آن دسترسی دارید، وضعیت مودم را بررسی کنید. در مرحله بعد تشخیص علت خطاهای dns در ویندوز، مرورگر خود را تغییر دهید. در صورتی که با مرورگر جدید دچار مشکل نبودید، به احتمال زیاد ایراد در تنظیمات مرورگر اولیه شماست، اما اگر همچنان دچار مشکل هستید، باید به سراغ مودم بروید.

مشکل Server DNS Address Could Not Be Found

یکی از خطاهای dns در ویندوز، ارور Server DNS Address Could Not Be Found است که در نتیجه کندی سرعت اینترنت و مشکل در بروزرسانی DNS توسط شرکت سرویس دهنده اینترنت رخ می دهد. برای رفع مشکل این مراحل را طی کنید:

وارد Network and Sharing Center شوید و در سمت چپ بر روی گزینه Change adaptor Settings کلیک کنید.

 حالا بر روی نوع کانکشن مورد نظر خود کلیک راست و گزینه Properties را انتخاب کنید.

در پنجره باز شده گزینه Internet Protocol Version 4 را انتخاب کنید و بر روی دکمه Properties کلیک کنید. در پنجره جدید همانند تصویر گزینه Use the Following DNS Server addresses  را انتخاب کنید و همانند تصویر دو آدرس 8.8.8.8 و 8.8.4.4 را وارد کنید.

در نهایت بر روی دکمه OK کلیک کنید تا تغییرات ذخیره شود.

مشکل your DNS server might be unavailable

یکی از خطاهای dns در ویندوز که بیشتر کاربران ممکن است با آن مواجه شوند و بیشتر در زمان جستجوی اینترنتی رخ می دهد، ارور DNS Server might be unavailable  است. در صورت بروز این خطای  DNS، بدین معنی است که مرورگر شما قادر به برقراری ارتباط با سرور DNS نشده است. برای حال مشکل، پیش از هر کاری از اتصال درست اینترنت مطمئن شوید. اگر از فیلترشکن استفاده میکنید، آن را غیرفعال کنید.؛ زیرا ممکن است علی رغم فعال بودن وی پی ان، اتصال آن به درستی کار نکند. در مرحله بعد به سراغ مودم بروید و آن را خاموش کنید. 1 تا 3 دقیقه صبر کنید تا آی پی مودم تغییر کند و دوباره آن را روشن کنید.

در مرحله بعد مرورگر جدیدی نصب کنید و ارتباط خود را تست کنید. در صورت حل شدن مشکل، ایراد در تنظیمات مرورگر بوده است. Defender ویندوز، فایروال سیستم عامل و یا خود آنتی ویروس و فایروال آن میتوانند دلایل بروز چنین خطایی باشند. برای حل مشکل کافیست، برای چند لحظه آنها را غیر فعال کنید و کانکشنم خود را تست کنید. البته باید بعد از رفع مشکل، دوباره فایروال و یا آنتی ویروس خود را فعال کنید. زیرا اتصال به اینترنت، بدون Defender یا آنتی ویروس، می تواند شما را در معرض خطر هک یا ویروس قرار دهد. در نهایت باید به سراغ Troubleshooter ویندوز بروید یا DNS را به صورت دستی تنظیم کنید.

خطای ERR_NETWORK_CHANGED

استفاده از DNS عمومی گوگل (8.8.8.8) علاوه بر رفع خطای ERR_NETWORK_CHANGED، منافع دیگری هم برای شما دارد. معمولاً بسته به نوع سیستم عامل، نوع DNS نیز تغییر می کند. استفاده از از یک DNS قابل اطمینان از اهمیت فراوانی برخوردار است. در غیر این صورت سعی کنید تا همه DNS های دستی وارد شده را پاک کنید و تنها از DNS که شرکت تامین کننده اینترنت ارائه می دهد، برای رفع مشکل خطاهای dns در ویندوز استفاده کنید.

ارور dns server is not responding

این خطا معمولاً به علت فعال بودن آنتی ویروس تولید شده در شرکت های ثالث اتفاق می افتد و عموماً با غیر فعال کردن آنتی ویروس، این خطا نیز رفع می شود. در صورتی که آنتی ویروس را غیر فعال کردید و مشکل رفع شد، بهتر است به سراغ آنتی ویروس دیگری بروید و یا از Defender خود ویندوز استفاده کنید.

راه حل رفع مشکل خطاهای DNS در ویندوز

  • برای رفع خطاهای dns در ویندوز این مراحل را طی کنید:
  • ابتدا کانکشن اینترنت خود را بررسی کنید.
  • اگر از وی پی ان استفاده می کنید، آن را غیر فعال کنید. امکان دارد پروکسی سیستم و یا مرورگر تغییر کرده باشد. سعی کنید تا با ریست DNS تنظیمات پروکسی اعمال شده را به حالت اولیه بازگردانید.

در ویندوز 10 در منوی استارت، بر روی آیکون چرخ دنده کلیک کنید و وارد تنظیمات شوید.

وارد بخش Network and Internet شوید.

در بخش Proxy تمام گزینه ها را غیر فعال کنید. 

در صورتی که مشکل برطرف نشد از دستور فلاش DNS استفاده کنید.

  • ابتدا در منوی استارت تایپ کنیدcmd  تا ابزار Command Prompt  رو ببینید.
  • سپس روی اون راست کلیک کنید و گزینهRun as administrator  رو بزنید.
  • در پنجره سیاه باز شده دستورnetsh winsockreset  رو وارد کنید و Enter  بزنید.
  • سپس دستورipconfig /flushdns رو وارد کنید و Enter  بزنید.
  • سپس دستورipconfig int ip reset رو وارد کنید و Enter  بزنید.
  • در انتها کامپیوتر خود راRestart  کنید.
3.4/5(5 امتیاز)