جستجو کردن
Close this search box.
اشتراک گذاری

کارت گرافیک اکسترنال یا eGPU

کارت گرافیک اکسترنال یا eGPU ، برای کاربرانی مناسب است که امکان ارتقای لپ تاپ خود را نداشته و یا اینکه نمی توانند لپ تاپی جدید با پردازنده گرافیکی قوی خریداری کنند. متقاضیان استفاده از چنین کارت گرافیک‌هایی معمولا کاربرانی هستند که از لپ تاپ های گیمینگ استفاده می‌کنند. در این نوع لپ تاپ ها، نوع پردازنده و قدرت آن نقش بسیار مهمی در اجرای بازی ها دارد. اگر لپ تاپ از یک پردازنده قدیمی برخودار باشد، توانایی پردازش بازی های جدید را نخواهد داشت.

در این شرایط، کاربر یا باید لپ تاپ خود را عوض کرده و یا اینکه گرافیک آنها را ارتقا دهد. اغلب کارت گرافیک لپ تاپ ها قابل ارتقا نمی‌باشد. اینجاست که کارت گرافیک اکسترنال به داد کاربر رسیده و مشکل آن را برطرف می کند. از طریق این کارت گرافیک، نیازی به خرید لپ تاپ جدیدی نیست و با هزینه کمتری می توان گرافیک آن را ارتقا داد. کارت گرافیک اکسترنال به صورت مخفف، eGPU خوانده می شود. از نظر شکلی، eGPU ، دارای یک قاب، باس یا گذرگاه PCI Express، منبع تغذیه یا پاور و کابل رابط است. این دستگاه از طریق یکی از روش های رابط mini PCIe، رابط Express Card، رابط USB-C و رابط تاندربولت می تواند به لپ تاپ متصل شود.

کارت گرافیک اکسترنال یا eGPU

انواع کارت گرافیک اکسترنال یا eGPU

کارت گرافیک های اکسترنال نیز از ظرفیت های متفاوتی برخوردار هستند. کاربر با توجه به نیاز خود می تواند یکی از آنها را خریداری و روی لپ تاپ نصب کند. به طور کلی کارت گرافیک به دو نوع مجتمع و غیرمجمتع تقسیم می‌شود. نوع غیر مجتمع به کارت گرافیکی اشاره دارد که کاربر قطعات را جداگانه تهیه کرده و با رعایت اصول فنی، آنها را اسمبل می کند.

کارت گرافیک، پاور، رابط و قاب کیس مهمترین مواردی است که باید تهیه گردند. نوع دیگر کارت گرافیک اکسترنال یا eGPU ، کارت گرافیک مجتمع است. این نوع کارت ها توسط تولیدکنندگان تجهیزات کامپیوتری ساخته می شوند و در آن همه چیز درون یک قاب کیس قرار گرفته است. در این نوع کارت گرافیک، یک کابل برق و یک کابل ارتباط با لپ تاپ در خارج از قاب قرار داده شده است. شرکت ایسوس یکی از بزرگ ترین تولید کننده های کارت گرافیک اکسترنال است.

نحوه نصب کارت گرافیک اکسترنال یاeGPU

نحوه نصب کارت گرافیک اکسترنال بسیار ساده است به طوری که با متصل کردن کابل ها به لپ تاپ و نصب درایور آن روی سیستم، لپ تاپ از یک حافظه گرافیکی بیرونی برخوردار خواهد شد. این کارت گرافیک همانند کارت گرافیک داخلی توسط یک باس یا PCI Express ارتباط خود را با سایر قطعات فراهم می کند.

بنابراین بلافاصله پس از نصب آن، تمامی پردازش های لازم را دریافت کرده و از طریق باس خود به نمایشگر انتقال می‌دهد. پس عملکرد کارت گرافیک اکسترنال یا eGPU نیز چیزی شبیه به کارت های گرافیک داخلی است با این تفاوت که شیوه نصب آنها متفاوت بوده و از طریق کابل های رابط انجام می شود.

تعمیر کارت گرافیک لپ تاپ ایسوس

یکی از مهمترین خدماتی که در مرکز تعمیرات لپ تاپ ایسوس ارائه می شود، تعمیر کارت گرافیک لپ تاپ است. این قطعه که به صورت یک چیت ساخته می شود، تمامی ورودی‌ها و خروجی های تصویر را کنترل و هماهنگ می کند. کارت گرافیک در اغلب لپ تاپ ها غیر قابل تعویض می باشد اما در صورت خرابی می توان تعمیراتی روی آن انجام داد. البته تعمیر کارت گرافیک اکسترنال یا eGPU در اغلب مواقع امکان پذیر است چراکه بخش گرافیک آن را می توان تعویض کرد اما در خصوص گرافیک های داخلی لپ تاپ، شرایط کمی متفاوت تر است.

با این حال، بروز برخی از مشکلات کارت گرافیک می تواند با اعمال تعمیراتی برطرف گردد. نمایندگی تعمیر لپ تاپ ایسوس، با کادری متخصص و مجرب آماده است تا پس از بررسی گرافیک دستگاه شما، مشکلات آن را برطرف کرده و در صورت لزوم، تعمیرات سخت افزاری را برای رفع مشکلات آن به کار ببرد.

5/5(1 امتیاز)