جستجو کردن
Close this search box.
اشتراک گذاری

چگونه یک کارت گرافیک اکسترنال برای لپتاپ خود بسازیم؟

تا چندی پیش ساخت کارت گرافیک اکسترنال برای لپ تاپ ، برای بسیاری نا آشنا بود. اما این روزها با توجه به افزایش قیمت لپ تاپ های گیمینگ و نیاز ماینرها به پردازنده های گرافیکی، نصب کارت گرافیک اکسترنال در لپ تاپ به گزینه ای برای کاربران تبدیل شده است. در این مقاله از نمایندگی ایسوس به شیوه ساخت کارت گرافیک اکسترنال برای لپ تاپ به جای خرید داک کارت گرافیک خارجی آماده، قطعات مورد نیاز برای ساخت eGPU، راه رفع خطای Error 12 و نکاتی که پیش از خرید کارت گرافیک باید در نظر بگیرید می پردازیم.

نحوه ساخت کارت گرافیک اکسترنال برای لپ تاپ

نکات مهم پیش از ساخت کارت گرافیک اکسترنال برای لپ تاپ

پیش از اینکه به نحوه ساخت کارت گرافیک اکسترنال برای لپ تاپ بپردازیم، بهتر است چند نکته مهم را در این زمینه یادآوری کنیم. بسیاری از کاربران صاحب لپ تاپی هستند که از قدرت پردازش (CPU) قوی برخوردار است، اما به علت نبود کارت گرافیک مستقل گیمینگ در پیکربندی لپ تاپ از لذت بازی های به روز محروم مانده اند. خرید لپ تاپ گیمینگ جدید با قیمت های سرسام آور آنها، برای عده زیادی از  این کاربران غیر ممکن است.

همچنین برخی با خرید لپ تاپ های گیمینگ در سال های گذشته و نوسان های بازار ارز، تمایلی به خرید لپ تاپ مخصوص بازی جدید ندارند و  به فکر تقویت لپ تاپ های قدیمی خود افتاده اند. حال اگر قصد نصب کارت گرافیک اکسترنال در لپ تاپ خود را دارید، بهتر است قبل از خرید این محصول، نکاتی را مد نظر داشته باشید. اتصال کارت گرافیک اکسترنال به لپ تاپ از سه درگاه (Port) شامل تاندربولت (Thunderbolt) نسخه 3 یا 4، ExpressCard، mPCIe امکان پذیر است. پس قبل از خرید کارت گرافیک بهتر است از وجود این پورت ها در لپ تاپ خود مطمئن شوید.

ضمن اینکه لپ تاپ شما می بایست از یک پردازنده چهار هسته ای (در حالت ایده ال) و یا یک پردازنده دو هسته ای با قابلیت Hyper Threading  برخوردار باشد. در نظر داشته باشید که اتصال کارت گرافیک از طریق USB امکان پذیر نیست. در داک های آماده در اغلب موارد اتصال از طریق پورت تاندربولت صورت می پذیرد. در مقابل برخی از کاربران به دلایل مختلف که بعداً به ذکر آنها می پردازیم،  اقدام به  ساخت کارت گرافیک اکسترنال برای لپ تاپ خود می کنند که نسبت به نصب داک آماده eGPU پیچیده تر است.

نحوه ساخت کارت گرافیک اکسترنال برای لپ تاپ

با توجه به قیمت بالا و محدودیت های داک های کارت گرافیک اکسترنال در پورت و انتخاب مدل کارت گرافیک، ساخت کارت گرافیک اکسترنال برای لپ تاپ راه حل مناسبی برای کاهش هزینه ها خواهد بود. برای اسمبل کارت گرافیگ اکسترنال نیاز به 5 قطعه خواهید داشت: یک لپ تاپ با پورت لازم، یک کارت گرافیک دسکتاپ، نمایشگر جانبی، آداپتور (تبدیل یا برد) PCIe و منبع تغذیه. البته اتصال تاندربولت ۳ به‌صورت جداگانه، برق مورد نیاز برای کارت گرافیک را تأمین می‌کند و دیگر نیازی به پاور نخواهد بود.

با توجه به فشار زیادی که در حین بازی به لپتاپ وارد می شود، بهتر است از یک پایه خنک کننده لپ تاپ نیز استفاده کنید. استفاده از حافظه (هارد) SSD به شما کمک خواهد کرد تا تجربه لذت بخش تری از بازی داشته باشید. آداپتور (بورد) PCIe یک قطعه تخصصی است که در فروشگاه های آنلاین قابل خرید است. در حال حاضر بورد BPlus PE4C v3.0با پشتیبانی از پورت های mPCIe و ExpressCard و پایه مخصوص برای نگه داشتن کارت گرافیک، بهترین انتخاب برای این منظور است.

  • ابتدا کارت گرافیک دسکتاپ را در بورد BPlus قرار دهید.
  • قبل از انجام مرحله بعد مطمئن شوید که پاور به برق وصل نیست، سپس پاور 24 پین ATX را بورد متصل کنید.
  • حالا اتصال 8 پین بورد PCIe را به اتصال 6 پین کارت گرافیک وصل کنید.
  • بعد از آن، کابل Express Card را به لپتاپ متصل کنید و سری دیگر آن را که HDMI است به اتصال X1 در بورد PCIe متصل کنید.
ساخت کارت گرافیک اکسترنال برای لپ تاپ

پیغام خطای Error 12 در اسمبل کارت گرافیگ اکسترنال

یکی از رایج ترین مشکلات در ساخت کارت گرافیک اکسترنال برای لپ تاپ، مواجه شدن با خطایی با عنوان “خطای 12 ” یا Error 12 است. این خطا وقتی رخ می دهد که سیستم عامل ویندوز تشخیص می دهد لپ تاپ شما منابع لازم برای پشتیبانی از کارت گرافیک را در اختیار ندارد. معمولا این مشکل با استفاده از نرم افزار Setup 1.35 که حق اشتراک آن به ‌رایگان توسط یکی از مدیران وبگاه eGPU دراختیار کاربران قرار گرفته است، رفع می شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر به هنگام اسمبل کردن کامپیوتر، در مورد راهنمای خرید کارت گرافیک بخوانید.

آیا خرید یا ساخت کارت گرافیک اکسترنال به صرفه است؟

با توجه به نوسانات ارز و هجوم ماینرها برای خرید کارت گرافیک و کمبود شدید کارت گرافیک در بازار های جهانی، در حال حاضر امکان قیمت گذاری با ثبات برای ساخت کارت گرافیک اکسترنال برای لپ تاپ وجود ندارد. بهتر است قبل از اقدام به راه اندازی کارت گرافیک اکسترنال، به خوبی درباره قطعات و سخت افزار لپ تاپ و مورد نظر خود تحقیق کنید. با تخمین مبلغ نهایی و مقایسه آن با قیمت یک لپ تاپ گیمینگ می توانید در این باره تصمیم گیری کنید.

البته به توصیه سایت انجمن egpu.io به سراغ خرید کارت گرافیک گران قیمت نروید. کارت گرافیک هایی با قیمت زیر 300 دلار می توانند برای بازی با کیفیت 1080p  مناسب باشند. از همین طریق می توانید تا حد زیادی در هزینه نهایی صرفه جویی کنید. البته قیمت بالای داک های کارت گرافیک اکسترنال همیشه برای کاربران مانع بلندی در برابر خرید این محصولات بوده است.

4/5(11 امتیاز)