تست سلامت مادربرد به شما کمک می کند در صورت وجود ایراد در این قطعه، آن را به موقع برطرف کرده و از آسیب دیدگی کامپیوتر یا لپ تاپ خود جلوگیری کنید. اگر مادربرد به عنوان مغز رایانه آسیب ببیند، ممکن است تمامی اجزای سیستم آسیب دیده و یا عملکرد آنها مختل شود.
بنابراین ضروری است که با تست کردن مادربرد و اطلاع از مشکلات این قطعه، هرچه زودتر اقدامات تعمیراتی مورد نیاز را انجام دهید تا مشکل به دیگر قطعات سرایت پیدا نکند. اما چطور می توان مادربرد و عملکرد این قطعه را تست کرد؟ در ادامه روش ها و مراحل تست سلامت مادربرد را به شما آموزش می دهیم. چنانچه سوالی در این زمینه داشتید، کافی است با نمایندگی ایسوس در مرکز سخت افزار ایران تماس بگیرید تا کارشناسان تعمیر مادربرد، شما را راهنمایی کنند.
آموزش تست سلامت مادربرد
بهترین روش برای امتحان کردن سلامت مادربرد، این است که قطعات و اجزای مختلف آن را تست کنید. به عبارت دقیق تر اگر این قطعات درست کار کنند و ایرادی نداشته باشند، می توانید مطمئن باشید که عملکرد مادربرد هم در حالت طبیعی است. در بخش های بعدی، شما را با نحوه تست هریک از قطعات مادربرد آشنا می کنیم. با این حال اگر مشکلی در این زمینه داشتید، بهتر است برای تست سلامت مادربرد از کارشناسان مجرب این حوزه کمک بگیرید.
تست ورودی کارت یا PCI-E مادربرد
برای تست سلامت مادربرد، حتما باید ورودی کارت یا همان PCI-E را امتحان کنید. مادربرد ورودی های متعددی برای کارت گرافیک و کارت صوت و سایر کارت ها دارد که اگر به هر دلیلی درست کار نکنند، عملکرد این کارت ها هم با مشکل مواجه خواهد شد. معمولا با چشم می توان وضعیت این ورودی ها را بررسی کرد.
با این حال می توانید کارت گرافیک را وصل کرده و سیستم لپ تاپ یا کامپیوترتان را راه اندازی کنید. سپس چند دقیقه ای با کامپیوتر کار کنید و اگر مشکلی در تصویر وجود نداشت، با خیال راحت از مادربرد استفاده کنید. با این روش می توانید هریک از ورودی های برد را بررسی کرده و از سالم بودن آنها مطمئن شوید.
چک کردن سوکت سی پی یو مادربرد
در ادامه مراحل تست سلامت مادربرد، نوبت به سوکت cpu است که یکی از اجزای مهم این قطعه محسوب می شود. اگر این سوکت یا پین آن شکسته شده و یا به هر دلیلی کج شده باشند، پردازنده سیستم درست کار نمی کند. شکستگی پین پردازنده یا سوکت سی پی یو حتی می تواند به مرور زمان باعث خرابی cpu شده و هزینه بسیار سنگینی روی دست شما بگذارد.
تست سلامت ورودی usb مادربرد
برای تست سلامت مادربرد، حتما باید ورودی usb را نیز با دقت بررسی کنید. این ورودی ها دائما مورد استفاده قرار می گیرند و اگر سالم نباشند، ممکن است حتی دستگاه جانبی مورد استفاده از قبیل فلش، هدست و … را نیز از کار بیندازند. برای اطمینان از نحوه عملکرد این بخش، کیبورد یا موس خود را به درگاه مربوطه متصل کنید و ببینید که درست کار می کند یا نه. همچنین بد نیست که چند دستگاه یو اس بی مختلف را امتحان کنید تا مطمئن شوید مشکل از دستگاه جانی نیست و شما تنها در حال تست مادربردتان هستید.
تست پورت های اضافی Additional ports در مادربرد
پورت های اضافی مادربرد، شامل ورودی های صفحه نمایش و اسپیکرها و میکروفن و … هستند که معمولا پشت کیس تعبیه می شوند هر یک از این پورت ها را به صورت مجزا امتحان کنید تا ضمن تست سلامت مادربرد، از سالم بودن آنها نیز مطمئن شوید. همچنین می توانید از طریقDevice Manager ، پورت های مادربرد را تست کرده و مطمئن شوید که سالم هستند.
بررسی سلامت اسلات رم مادربرد
آخرین بخش مهم در فرایند تست سلامت مادربرد، اسلات هایی است که در این قطعه تعبیه شده اند. اسلات رم جزو مهم ترین اسلات های مادربرد است که خرابی آن منجر به پاک شدن اطلاعات کاربر می شود. برای تست اسلات رم، سیستم را روشن کرده و رم را امتحان کنید. در صورتی که رم درست کار نکرد، در اولین فرصت آن را تعویض کنید. اگر با این کار مشکل برطرف نشد، ایراد از مادربرد است و باید به فکر تعمیر مادربرد لپ تاپ یا کامپیوتر خود باشید.