جستجو کردن
Close this search box.
اشتراک گذاری

Fast Startup ویندوز چیست و چرا باید غیر فعال شود؟

منظور از Fast Startup ویندوز 10، آغاز به کار سریع ویندوز یا همان بوت سریع ویندوز 8 است که تا حدی شبیه وضعیت خواب هیبریدی در نسخه های قبلی ویندوز است. در این روش، با قرار دادن آخرین وضعیت ویندوز قبل از خاموش شدن کامل در یک فایل هایبرنیت، سعی می شود تا حد زیادی سرعت بارگذاری ویندوز افزایش و زمان آن کاهش پیدا کند.  بالا آمدن ویندوز است که در برخی مواقع بسیار کند و خسته کننده است، به خصوص در ویندوز 10، و در صورت استفاده از هارد سیلندری، این زمان افزایش چشمگیری پیدا می کند. در ویندوز 10، قابلیت Fast Startup ویندوز، به صورت اتوماتیک فعال است تا زمان بوت کاهش یابد. اما این قابلیت همیشه به درستی کار نمی کند و معایبی به همراه دارد که ممکن است شما را برای غیر فعال کردن آن متقاعد کند. 

Fast Startup ویندوز

چگونگی کارکرد Fast Startup ویندوز

Fast Startup ویندوز، ترکیبی از وضعیت Cold Shut Down و هایبرنیت در ویندوز است. وقتی  که کاربر کامپیوتر خود را با Fast Startup فعال خاموش می کند، تمام نرم‌افزارها بسته شده و حساب‌های کاربری خارج می‌شوند و تفاوتی با خاموش کردن معمولی سیستم ندارد. این فرایند تا به حدی پیش می رود که شما از تمام برنامه خارج شده و در برابر صفحه لاگین ویندوز قرار بگیرید.  در این لحظه ویندوز به درایورهایی که از قابلیت هایبرنیت پشتیبانی می کنند، دستور میدهد تا خود را برای وضعیت هایبرنیت آماده کنند و  وضعیت کامپیوتر در زمان خاموش شدن (درایورها و هسته ویندوز…) در قالب یک فایل هایبرنیت ذخیره می شوند و سپس کامپیوتر خاموش می شود.

با روشن شدن دوباره کامپیوتر، ویندوز نیازی به بارگذاری مجدد کرنل یا هسته ویندوز، درایورها و … ندارد. در عوض رم با اطلاعات ذخیره شده در فایل هایبرنیت بارگذاری شده و شما در برابر صفحه ورود به حساب کاربری قرار می گیرید. با این روش زمان زیادی از راه اندازی یا بوت ویندوز کاهش می باید. البته این روش متفاوت از حالت عادی هایبرنیت است. زیرا در حالت هایبرنیت برنامه ها و حافظه رم نیز در فایل هایبرنیت ذخیره شده و کامپیوتر با برنامه ها و حساب کاربری لود شده بوت می شود. 

چرا باید Fast Startup ویندوز را غیر فعال کنیم

به نظر می رسد، فعال بودن Fast Startup ویندوز، یک ویژگی عالی است. اما این ویژگی مشکلات خود را نیز داراست که در ادامه به آن می پردازیم. اول اینکه با فعال بودن Fast Startup، کامپیوتر با حالت عادی خاموش نمی شود و از آنجایی که اعمال بروزرسانی های جدید، نیازمند خاموش شدن کامل سیستم است، این احتمال وجود دارد که آپدیت ها به درستی بر روی سیستم شما نصب نشوند. البته ریستارت ویندوز در منوی پاور تحت تاثیر این آپشن قرار نمی گیرد؛ پس در صورت نصب نشدن آپدیت با خاموش شدن کامپیوتر، آپدیت در ریستارت انجام می شود.

مشکل دوم با image های رمزگذاری شده است. کاربران برخی از برنامه های امنیتی مانند TrueCrypt  گزارش داده اند که درایور های رمزگذاری که پیش از خاموش کردن کامپیوتر بارگذاری شده اند، پس از روشن کردن سیستم، به صورت خودکار، فعال شده اند. البته این قابلیت با رمزگذاری کل هارد به مشکلی بر نمی خورد و کاربران برنامه BitLocker به هیچ مشکلی از این ویژگی استفاده می کنند. همچنین در برخی از سیستم ها که هایبرنیت به خوبی عمل نمی کند، Fast Startup ویندوز نیز با مشکلاتی مواجه می شود.

اما مهمترین و اصلی ترین مشکل، قفل شدن هارد در هنگام خاموشی کامپیوتر با Fast Startup ویندوز است. اگر از بوت دوگانه استفاده می کنید و دو سیستم عامل بر روی کامپیوتر خود نصب کرده اید، برای لود و کار با سیستم عامل دوم دچار مشکل می شوید. در این وضعیت امکان خراب شدن فایل ها در پارتیشنی که هایبرنت در آن رخ داده است، وجود دارد. در برخی از سیستم ها حتی امکان از دست دادن دسترسی به BIOS یا UEFI نیز وجود دارد. اما اگر با هیچ یک از این موارد مشکلی ندارید، مطمئناً استفاده از این قابلیت ویندوز لذت بخش خواهد بود.

بیشتر بخوانید: معرفی لپ تاپ ایسوس زنبوک 13 

فعال و غیر فعال کردن Fast Startup ویندوز

برای فعال و غیر فعال کردن Fast Startup ویندوز، باید به کنترل پنل بروید. و بر روی Power Options کلیک کنید تا وارد پنجره Power Options  شوید. برای رسیدن به این مرحله می توانید از روش های جایگزین مانند فشردن دکمه های ترکیبی Win و X، یا کلیک راست بر روی نوار Taskbar و انتخاب Power Options نیز استفاده کنید. حالا بر روی Choose what the power buttons do در سمت راست کلیک کنید. در پنجره جدید، بر روی Change Settings that are currently unavailable کلیک کنید تا به آخرین مرحله بروید. حالا تیک گزینه ،Turn on Fast Startup را بردارید، تا گزینه غیر فعال شود.

در صورتی که این آپشن در اختیار شما نباشد، مشکل از در دسترس نبودن گزینه Hibernate است. کافیست دکمه های ترکیبی Windows و X را بزنید و گزینه Windows Powershell (Admin) یا Command Prompt (Admin) را انتخاب کنید . با تایپ CMD در استارت منو و کلیک راست و انتخاب Run as Administrator نیز به منیجه مشابهی می رسید. حالا در پنجره CMD، دستور ” powercfg /hibernate on ” را تایپ و اجرا کنید. حالا مراحل غیر فعال کردن  Fast Startup ویندوز را دوباره دنبال و اجرا کنید.

3.7/5(3 امتیاز)