اگر در مورد تعمیر سی پی یو لپ تاپ ایسوس اطلاعاتی ندارید، پیشنهاد می دهیم ادامه این مقاله را بخوانید. البته نکات و مواردی که در این مطلب بیان می شوند، به هیچ عنوان محدود به تعمیر پردازنده لپ تاپ ایسوس نبوده و محصولات دیگر برندها را نیز شامل می شوند. چنانچه واحد پردازشی لپ تاپ درست کار نکند یا ایرادی داشته باشد، نمی توان انتظار عملکردی بی نقص را از سیستم داشت. نحوه کار سی پی یو یا همان پردازنده مرکزی به این ترتیب است که داده های دریافت شده از رم را پردازش و کدگشایی کرده و آنها را به بخش های دیگر تحویل می دهد. اما آیا امکان تعمیر سی پی یو لپ تاپ ایسوس وجود دارد یا حتما باید آن را تعویض کرد؟ در ادامه ضمن پاسخ دادن به این سوال، علائم و نشانه های آسیب دیدگی پردازنده لپ تاپ را نیز معرفی می کنیم.
تعمیر سی پی یو لپ تاپ چگونه انجام می شود؟
برای تعمیر cpu لپ تاپ asus یا هر برند دیگری نیاز به استفاده از ابزار مخصوص است و البته مراحل باید توسط فردی متخصص انجام شود. روش تعمیر این قطعه به شدت آسیب دیدگی آن بستگی دارد. در شرایطی که پایه ها کج شده باشند، تعمیرکار آنها را صاف می کند تا عملکرد پردازنده به حالت عادی بازگردد. اگر این پایه ها شکسته باشند باید تعویض شوند. در مجموع کارشناس تعمیر لپ تاپ ایسوس، پردازنده را بررسی کرده و سپس بر اساس نوع و میزان آسیب دیدگی، تصمیم می گیرد که آن را به شکل ترمیم کند. البته گاهی هم امکان تعمیر سی پی یو لپ تاپ ایسوس وجود ندارد و عملا راهی جز تعویض این قطعه نیست.
علائم خرابی پردازنده لپ تاپ
با توجه به علائم و نشانه های خاصی، می توان متوجه شد که زمان تعمیر سی پی یو لپ تاپ فرا رسیده است. به عنوان مثال، معمولا زمانی که دکمه پاور را می زنید و هیچ تصویر یا صدایی دریافت نمی شود، باید پردازنده را بررسی کنید. گاهی راه اندازی نشدن سیستم بعد از روشن شدن هم نشان دهنده خرابی و آسیب دیدگی پردازشگر است. اگر لپ تاپ روشن شده و بلافاصله خاموش می گردد، تعمیر سی پی یو لپ تاپ ایسوس ضروری است. روشن شدن سیستم و هنگ کردن صفحه بعد از چند دقیقه، نمایش صفحه آبی مرگ و شنیده شدن صدای بوق از سیستم هم دیگر علائم و نشانه های خرابی cpu به شمار می روند.
بیشتر بخوانید: نحوه تشخیص اصل بودن لپ تاپ ایسوس
تست عملکرد cpu برای تعمیر سی پی یو لپ تاپ ایسوس
پیش از اقدام به تعمیر cpu لپ تاپ ایسوس یا هر برند دیگری، باید مطمئن شد که ایرادات موجود در سیستم، مربوط به این قطعه هستند. تکنسین برای این منظور، پردازنده را به شکل نرم افزاری یا سخت افزاری تست می کند. تست سخت افزاری به این صورت است که از یک پردازنده جدید و سالم در لپ تاپ استفاده می کنند تا عملکرد سیستم با سی پی یو جدید هم تست شود. همچنین نرم افزارهای مختلفی مانند Furmark هم ارائه شده اند تا تست پردازنده راحت تر انجام شود. تکنسین پس از آزمایش های سخت افزاری و نرم افزاری، تصمیم به تعمیر سی پی یو لپ تاپ ایسوس گرفته و یا در صورت نیاز آن را تعویض می کنند.
بیشتر بخوانید: ویروس کشی لپ تاپ ایسوس
تعویض cpu لپ تاپ ایسوس
گاهی علی رغم همه تلاش هایی که تعمیرکاران می کنند، نمی توان پردازنده لپ تاپ را ترمیم کرد. در این شرایط نیاز به تعویض سی پی یو لپ تاپ ایسوس است. البته نحوه تعویض این قطعه هم با توجه به ساختار پردارنده متفاوت است. اگر سی پی یو سیستم شما از نوع جدا شدنی بوده و سوکت خور باشد، تعویض آن به مراتب راحت تر است. دقت کنید که تعمیر سی پی یو لپ تاپ و به ویژه تعویض آن نیاز به مهارت و دانش تخصصی بسیار بالایی دارد.
تکنسین باید مطمئن شود که پردازنده جدید با مادربرد همخوانی و سازگاری کامل دارد. پس از اطمینان از این مورد، لپ تاپ باز شده و مادربرد از آن خارج می گردد. سپس سی پی یو با دقت از سطح برد جدا شده و پردازنده جدید به جای آن نصب می شود. اگر پردازنده لحیم نشده باشد، این مراحل راحت تر انجام می شوند و نیازی به لحیم کاری مجدد برای نصب پردازنده جدید نیست.
واحدهای تعمیرات ایسوس در بخش زیر معرفی می گردند.