احتمالا شما هم تا به حال نام اورکلاک به گوشتان خورده است. اورکلاک در لغت به معنی افزایش سرعت کلاک قطعات سخت افزاری است. امروزه اورکلاک کردن با چنین هدفی برای قطعات مهمی از قبیل پردازنده ی اصلی یا سی پی یو و پردازنده ی گرافیکی یا جی پی یو مورد استفاده قرار میگیرد. Overclock کردن اصول خاص و مربوط به خود را دارد و تنها در صورت رعایت آن ها، میتوان انتظار افزایش سرعت سخت افزار کامپیوتر را داشت. این تراشه ها، در هنگام ساخت، با فرکانس مشخصی طراحی و تولید شده اند. اورکلاک کردن آن ها در واقع به این معنی است که قطعه ی مورد نظر در سرعت کلاک بالاتری به انجام وظیفه بپردازد.
به غیر از سی پی یو و پردازنده ی گرافیکی عملیات Overclock کردن ، در مورد حافظه ی رم نیز مورد استفاده قرار میگیرد و نقشی موثر در افزایش عملکرد آن دارد. زمانی که قطعه ای اورکلاک میشود، تعداد عملیات انجام شده ی آن در واحد ثانیه افزایش می یاد. افزایش تعداد عملیات منجر به افزایش عملکرد دستگاه میشود. اما این افزایش عملکرد، با تولید گرمای بیشتری نسبت به قبل همراه خواهد بود. لذا توصیه میشود به هنگام اورکلاک کردن قطعات نام برده، دمای سخت افزار مورد بررسی دقیق قرار بگیرد و در صورت نیاز از خنک کننده های قوی تری استفاده شود.
آیا میتوان هر کامپیوتری را اورکلاک کرد ؟
پس از آشنایی با فرایند اورکلاک و تاثیر آن بر افزایش سرعت و عملکرد دستگاه، سوال اساسی اینجاست که آیا هر کامپیوتری امکان Overclock کردن را در اختیار کاربر قرار میدهد ؟ در جواب به این سوال باید گفت: خیر. بسیاری از مادربرد ها، از چنین امتیازی برخوردار نیستند. در واقع این قطعات، اجازهی تغییر فرکانس کاری قطعات را به کاربر نمیدهند.
پردازندههای امروزی اینتل و ایامدی نیز به گونهای طراحی شدهاند که ضریب کلاک پایهی خاصی دارند و نمیتوان آن ها را تغییر داد. معمولا در چنین قطعاتی ، ضریب کلاک یا Multiplier توسط کمپانی سازنده قفل شده است. اغلب مدل هایی که با پسوند K روانه ی بازار گشته اند، ضریب کلاکشان در خصوص Overclock کردن، محدودیتی ندارد. این روش نام گذاری و آگاهی از جزییات آن، به کاربر این امتیاز را میدهد تا با آگاهی بیشتری در خصوص این ویژگی برای خرید محصول مورد نظر خود اقدام نماید.
اورکلاک چه مزایایی دارد ؟
همانطور که گفته شد، Overclocking امکان افزایش سرعت و کارایی قطعه را فراهم میکند. پس مسلم است که بسیاری از کاربران تمایل به اورکلاک کردن دستگاه خود داشته باشند. البته لازم است به این نکته اشاره کنیم که قطعات قدیمی تر ، با اورکلاک کردن افزایش سرعت و کارایی بیشتری پیدا میکردند اما امروزه قدرت پردازندهها به قدری بالاست که با اورکلاک کردن، سرعت سیستم به شکل قابل توجهی افزایش نمییابد.
از مهم ترین مزایای اورکلاک کردن قطعات این است که میتوان با پرداختن هزینه ی کمتری قطعات پایین رده تر را خریداری نمود و سپس با پرداختن هزینه ی بیشتر، سیستم خنک کننده ی قوی تر تهیه نمود و اقدام به Overclock کردن قطعه کرد. این کار به کاهش هزینه های کاربر کمک زیادی میکند. شما عزیزان میتوانید برای اورکلاک قطعات خود، از کارشناسان و مشاوران ما در مرکز تعمیرات تجهیزات کامپیوتر کمک بگیرید.
نمایندگی ایسوس در تهران و شهرستان ها
خدمات نمایندگی ایسوس در حوزه های مختلفی تقسیم بندی میشود و دامنه ی بسیار گسترده ای دارد. این مجموعه ی بزرگ برای خدمات رسانی هر چه بهتر و سریع تر به کاربران و مشتریان خود، اقداماتی در خصوص افزایش شعب فعال و واحدهای مجزا به عمل آورده است. به طوری که هم اکنون در شعب مختلفی در تهران، کرج و سایر شهرستان ها به فعالیت میپردازد.
نمایندگی لپ تاپ ایسوس علاوه بر تهران، در شهرستان ها نیز با تجهیز فضایِ خویش به پیشرفتهترین ابزارآلات تعمیر و جذب زبدهترین متخصصان حوزه ی ترمیم و سرویس، در تلاش است تا تخصصی ترین خدمات مورد نیاز را به کاربران و دارندگان دستگاه های ایسوس ارائه نماید. این خدمات همگی با گارانتی و ضمانت نامه ی کتبی معتبر همراه است و با بالاترین کیفیت و دقت ممکن در اختیار این عزیزان قرار خواهد گرفت.