جستجو کردن
Close this search box.
اشتراک گذاری

تنظیمات بایوس آل این وان ایسوس

زمانی که آل این وان یا کامپیوتر و لپ تاپ خود را روشن می کنید، اول از همه با پروسه بوت شدن سیستم عامل مواجه می شوید اما آیا می دانید که سیستم عامل چگونه و چطور بالا می آید یا به اصطلاح بوت می شود؟ سیستم عامل کامپیوتر با استفاده از فریموری که بایوس نام دارد بوت می شود. اگر با اصطلاح فریمور آشنایی ندارید، لازم است بدانید که فریمور به معنای برنامه های سطح پایین است که بر روی چیپ های الکتریکی ذخیره می شوند. بایوس نیز فریموری است که بر روی یک چیپ الکتریکی ذخیره شده و بر روی برد کامپیوتر قرار گرفته است که وظیفه آن بالا آوردن سیستم عامل است؛ البته تنها وظیفه بایوس، بوت کردن سیستم عامل نیست. ادامه این مطلب را از دست ندهید تا با دیگر وظایف بایوس و همچنین تنظیمات بایوس آل این وان ایسوس آشنا شوید.

با دیگر وظایف بایوس در آل این وان آشنا شوید

همانطور که اشاره کردیم، بایوس وظیفه دارد تا سیستم عامل آل این وان یا هر سیستم دیگری را بالا بیاورد یا اصطلاحا بوت کند؛ چراکه بایوس یک فریمور است که در داخل یک تراشه یا چیپ الکتریکی بر روی مادربرد آل این وان قرار دارد. اما همانطور که گفتیم وظیفه بایوس تنها بوت کردن سیستم عامل آل این وان نیست و وظایف متعدد دیگری هم بر روی این سیستم کامپیوتری دارد که به شرح زیر می باشند:

  • لود کردن درایورها و کنترلرهای سیستم که هنگام کار با آل این وان به آن ها نیاز داریم
  • کنترل کردن تنظیمات مربوط به سیستم
  • بررسی و شناسایی تمام دستگاه ‌ها و فایل ‌هایی که قابل بوت شدن بر روی سیستم عامل هستند
  • انجام خودکار تست (POST) در All in One
  • بررسی CMOS Setup جهت تنظیمات شخصی و سفارشی

در چه صورت می توان تنظیمات بایوس آل این وان را تغییر داد؟

بروز اختلالات نرم افزاری به ویژه زمانی که سیستم عامل آل این وان را ارتقا می دهید، کار نکردن قابلیت Turbo Boost سیستم عامل که امکان انجام پردازش های سنگین را به CPU می دهد، مواجه شدن با صفحه آبی مرگ ویندوز و بروز نقص فنی در ترانزیستورهای آی سی ها، همه از دلایلی هستند که کاربر را وادار به تغییر تنظیمات بایوس آل این وان ایسوس می کنند؛ اما از آن جایی که سخت افزار بایوس فقط خواندنی است، تنها با آپدیت کردن بایوس آل این وان می توان تغییراتی را بر روی تنظیمات آن اعمال کرد. به همین دلیل به بایوس، ROM BIOS نیز می گویند. بنابراین درصورتی می توانید تنظیمات بایوس آل این وان ایسوس را تغییر دهید که آل این وان این سیستم را بروزرسانی کنید.

تنظیمات بایوس آل این وان

چگونه باید به تنظیمات بایوس آل این وان ایسوس دسترسی پیدا کنیم؟

اگر از آل این وان ایسوس استفاده می کنید و این سوال برایتان پیش آمده است که چگونه باید وارد تنظیمات بایوس آل این وان ایسوس شوید، لازم است بدانید که برای انجام این کار تنها کافیست که از دکمه F2 استفاده کنید. البته گاهی ‌اوقات هم باید از کلید F2  به همراه کلید Fn به صورت همزمان استفاده کنید تا به تنظیمات بایوس این سیستم راه پیدا کنید.

با پرکاربردترین تنظیمات بایوس آل این وان ایسوس آشنا شوید

همانطور که از نام Boot Sector Protection پیداست، این گزینه مربوط به سیستم حفاظت از خرابی بایوس آل این وان است که قرار دادن آن بر روی حالت Enable یعنی فعال، از بروز مشکل برای بایوس سیستم توسط ویروس ها جلوگیری می کند. بنابراین به شما پیشنهاد می کنیم که این گزینه را فعال کنید.

Boot Sector Protection : [ Enable/ Disable ]

یکی دیگر از پرکاربردترین گزینه های تنظیمات بایوس آل این وان ایسوس، گزینه Quick Booting است که موجب می شود سرعت بوت شدن سیستم افزایش پیدا کند؛ چراکه وقتی این گزینه را بر روی حالت Enable یعنی فعال قرار می دهید، بایوس با سرعت بالایی تنظیمات سیستم را بررسی کرده و سیستم عامل را بوت می کند؛ به گونه ای که سیستم شما بعد از گذشت 10 ثانیه بوت می شود.

Full Screen Logo Screen : [ Enable/ Disable ]

یکی دیگر از پرکاربردترین گزینه های تنظیمات بایوس آل این وان ایسوس، گزینه Quick Booting است که موجب می شود سرعت بوت شدن سیستم افزایش پیدا کند؛ چراکه وقتی این گزینه را بر روی حالت Enable یعنی فعال قرار می دهید، بایوس با سرعت بالایی تنظیمات سیستم را بررسی کرده و سیستم عامل را بوت می کند؛ به گونه ای که سیستم شما بعد از گذشت 10 ثانیه بوت می شود.

Quick Booting : [ Enable/ Disable ]

با فعال کردن این گزینه می توانید وضعیت روشن یا خاموش بودن چراغ کلیدهای قسمت Num lock بر روی کیبورد را تعیین کنید که به صورت پیش فرض روشن باشند یا خاموش.

Boot Up Num-Lock LED : [ON / OFF ]

در این بخش می توانید اولویت مراجعه سیستم به هر یک از سی دی رام ها برای بالا آمدن را به طور دلخواه تعیین کنید.

Boot Sequence [C, CD-Rom,A / A,CD-Rom,C / CD-Rom.C,A / CD- Rom,A,C ]

در این قسمت نیز می توانید اولویت بین هارد دیسک ها برای بالا آمدن سیستم عامل را تعیین کنید.

Hard Disk Boot Priority : [ HDD 0 / HDD 1 / HDD 2/… ]

با این گزینه می توانید اولین دستگاهی که توسط سیستم برای بوت شدن مورد استفاده قرار میگیرد را انتخاب کنید.

First(1st) Boot Device : [ Hard Disk / CD-ROM / Floppy / USB HDD/… ]

با این گزینه نیز می توانید دومین دستگاهی که توسط سیستم برای بوت شدن مورد استفاده قرار میگیرد را انتخاب کنید؛ البته بایوس زمانی سراغ این گزینه می آید که نتوانسته باشد با دستگاه اولی که انتخاب کردید، سیستم را بوت کند.

Second(2nd) Boot Device : [ Hard Disk / CD-ROM / Floppy / USB HDD/… ]

با این گزینه می توانید سومین دستگاهی که توسط سیستم برای بوت شدن مورد استفاده قرار میگیرد را انتخاب کنید؛ البته بایوس زمانی به سراغ این گزینه می آید که نتوانسته باشد با دستگاه اول و دومی که انتخاب کردید، سیستم را بوت کند.

Third(3rd) Boot Device : [ Hard Disk / CD-ROM / Floppy / USB HDD/… ]

4/5(1 امتیاز)