درایورهای لپ تاپ تعاملات سیستم عامل را با قطعات مختلف سخت افزار کنترل می نمایند. در واقع درایورها برنامههای کامپیوتری خاصی هستند که به سیستم عامل ویندوز و سایر برنامههای راهاندازی شده بر روی دستگاه شما اجازه میدهند تا با قطعات سخت افزاری ارتباط و تعامل داشته باشند. برای مثال سیستم لپ تاپ بدون کمک درایور نمیداند که چگونه باید از امکانات و قابلیتهای کارت گرافیک دستگاه استفاده کند.
در این شرایط درایور کارت گرافیک اطلاعات مربوط به کارت گرافیک دستگاه را ارائه نموده و نهایتا منجر به تعامل صحیح و مناسب مابین برنامهها و سیستم عامل ویندوز با قطعه سخت افزاری کارت گرافیک می گردد. نصب درایور در صورت داشتن دقت و مهارت کافی، توسط هر کاربر عادی نیز می تواند به درستی شکل گیرد. در این مقاله قصد داریم به آموزش اجمالی نصب درایور لپ تاپ بپردازیم، با مرکز تعمیر لپ تاپ همراه باشید.
مراحل نصب درایور لپ تاپ
سیستم رایانه ای لپ تاپ برای فعال شدن قسمت های مختلفی چون صدا، تصویر، گرافیک، وایرلس، آنتن دهی، بلوتوث و غیره نیازمند نصب درایور کامپیوتر است. برای این منظور دو مرحله ی زیر را طی کنید.
این مقاله را از دست ندهید: آموزش نصب درایور گوشی و تبلت
1. یافتن مدل دقیق لپ تاپ
عموما فایل درایورهای مختلف لپ تاپ از سوی کمپانی سازنده در یک دی وی دی همراه با فروش لپ تاپ در اختیار کاربر قرار می گیرد. اگر پس از نصب ویندوز این دی وی دی را در دسترس نداشتید، می توانید تمامی درایورهای مورد نیاز را از سایت شرکت سازنده به صورت کاملا رایگان دانلود کنید.
دقت کنید که درایورهای عرضه شده متناسب با نوع و مدل لپ تاپ ساخته می شوند و ممکن است با نصب درایور مدل های ناهماهنگ، سیستم به درستی کار نکند. در چنین حالتی به مرور زمان لپ تاپ دچار اختلالات نرم افزاری گوناگونی می شود. بنابراین در نصب درایور لپ تاپ قدم اول پیدا کردن مدل دقیق دستگاه است. به احتمال قوی مدل لپ تاپ به همراه شماره سریال و دیگر مشخصات آن را می توانید در قسمت پشتی سیستم بخوانید و به راحتی فایل درایور را دانلود کنید.
2. فرآیند نصب درایور لپ تاپ
اگر دی وی دی درایورها را در اختیار دارید، می توانید با ران کردن دی وی دی تمامی درایورها را به صورت خودکار نصب کنید. اما اگر درایورها را دانلود کرده اید، لازم است کاملا تک به تک اقدام به نصب و راه اندازی هر درایور کنید. در تمامی مراحل نصب درایور کامپیوتر در صورت دریافت پیغام ری استارت به دستور عمل کنید تا نصب درایورها به درستی انجام شود. در پایان هر مرحله نیز با تست کردن بخش نصب شده از کارایی صحیح درایور جدید اطمینان حاصل کنید.
پیشنهاد نمایندگی ایسوس: کارت گرافیک اکسترنال ایسوس چگونه کار می کند؟
فیلم آموزشی نصب درایور لپ تاپ
امروزه اکثر سیستم عامل ها از جمله لینوکس و ویندوز ۷ و ۸ تعدادی زیادی از داریور های سیستم را به صورت خودکار و اتوماتیک شناسایی و نصب می کنند، اما با این وجود براساس توصیه کارشناسان IT برای جلوگیری از پیدایش مشکلات نرم افزاری و کندی سیستم، بهتر است نصب درایور لپ تاپ به شکل دستی صورت پذیرد. در این قسمت با ارائه ی فیلم آموزشی نیز نحوه ی صحیح راه اندازی درایور لپ تاپ را شرح می دهیم. فراموش نکنید که در راستای نصب درایور لپ تاپ همخوانی کامل درایور ها با سیستم عامل و ورژن سیستم عامل (۳۲ یا ۶۴ بیتی) امر مهمیست، پس در بررسی آن قبل از ران کردن فایل ها دقت داشته باشید.
رفع ایرادات مرتبط به نصب درایورهای لپ تاپ ایسوس
سیستم های رایانه ای به هنگام نصب نرم افزارها مصون از بروز خطا نبوده و حتی ممکن است با وجود صحت مراحل نصبی نیز دچار اختلال گردند. رفع ایرادات مرتبط به نصب درایورهای لپ تاپ ایسوس یکی از خدمات تخصصی قابل ارائه در نمایندگی رسمی لپ تاپ ایسوس است. کارشناسان مجرب این مرکز با استفاده از دانش به روز خود و به کارگیری تجهیزات کاری پیشرفته چنین مشکلاتی را در کوتاه ترین زمان ممکن مرتفع می سازند. در صورت مشاهده ی هرگونه ناکارآمدی در فرآیند نصب درایورهای انواع لپ تاپ های کمپانی محبوب ایسوس با ما تماس حاصل فرمایید.
برای کسب اطلاعات بیشتر بخوانید: دلایل ارور 0x00000001 در ویندوز
نصب درایور در ویندوز 11
استفاده از Windows Update متداول ترین راه نصب درایورهای ویندوز 11 است. این روش بهصورت خودکار آخرین به روزرسانی ها را بر اساس نیاز سیستم نصب می کند. ویندوز درایورهای نصب نشده را شناسایی و از منبع اصلی دانلود می کند. اگر بعد از دانلود نمیدانید چگونه درایورها را نصب کنید، نگران نباشید؛ Windows Update به صورت خودکار تمامی درایورهای مورد نیاز را نصب و به روزرسانی می کند. برای اجرای صحیح برخی درایورها نیاز به راه اندازی مجدد ویندوز دارید. به همین دلیل، سیستم عامل برای پیکربندی صحیح به شما اخطار می دهد تا سیستم خود را ری استارت کنید.
- ابتدا تنظیمات «Settings» را باز کرده و به بخش Windows Update بروید.
- سپس روی گزینه «Check for Updates» کلیک کنید و درایورهای مورد نیاز را دانلود کرده و چند دقیقه به ویندوز فرصت دهید تا تمام درایورها را بررسی و نصب کند. بدین ترتیب، شما به راحتی موفق به نصب درایورهای ویندوز 11 خواهید شد.
برای اطمینان از نصب صحیح درایورها، مراحل زیر را دنبال کنید:
- روی Start کلیک راست کرده و به قسمت Device Manager بروید.
- به بخش دستگاه مورد نظر خود بروید و روی فلش رو به پایین کلیک کنید تا دسته مربوط به آن بخش باز شود. پس از نمایش دستگاه، روی آن کلیک راست کرده و گزینه «Properties» را انتخاب کنید.
- سپس در کادر باز شده، تب «Driver» را انتخاب کرده و اطلاعات آخرین به روزرسانی ها را مشاهده کنید.
- در صورت مطابقت جزئیات با اطلاعات موجود در وب سایت سازنده، درایورهای شما با موفقیت نصب شده اند.
آموزش نصب درایورهای ویندوز 11 با استفاده از Device Manager
«Device Manager» محل ذخیره و مدیریت درایورهای ویندوز است. در این بخش می توانید جزئیات برنامه ها را بررسی کنید. به عنوان مثال، کدام درایورها حذف شده اند یا نیاز به آپدیت و نصب دارند. با کلیک راست روی درایورها، پنجره پاپ آپ باز می شود و با استفاده از آن می توانید برنامه های مختلف را مدیریت کنید.
- ابتدا به تنظیمات «Settings» بروید و در کادر جستجو عبارت Device Manager را سرچ کنید.
- روی فلش رو به پایین دستگاه مورد نظر برای نصب کلیک کنید.
- برای نصب یا به روزرسانی، روی دستگاه کلیک راست کرده و از بین گزینه های نمایشیافته Update Driver را انتخاب کنید.
- در کادر باز شده روی Browse My Computer کلیک کرده و سپس Browse را انتخاب کنید.
- پوشه حاوی فایل نصب درایورها را انتخاب کرده و روی گزینه «OK» کلیک کنید.
- مسیر فایل زیرپوشه های صحیح را بررسی کرده و سپس «Next» و در نهایت «Close» بزنید.
نصب درایور در ویندوز 10
- برای نصب درایورها از طریق System Update ویندوز، منوی استارت را باز کرده و “Update” را جستجو کنید.
- سپس روی “Windows Update settings” کلیک و گزینه “Check for Updates” را انتخاب کنید.
- پس از شناسایی به روزرسانی ها، “Download and Install” را بزنید.
- سیستم را چند بار ریستارت کنید تا تمامی به روزرسانی ها نصب شوند.
- همچنین گزینه “Optional Updates” را فعال کنید تا به روزرسانی های جانبی هم نصب شوند.
روش دوم
- برخی لپ تاپ ها دیسک درایورها دارند.
- دیسک را در درایو نوری قرار داده و به This PC بروید و درایو را باز کنید.
- پس از اجرای نرم افزار، تمامی درایورها را انتخاب و روی “Install” کلیک کنید.
- سیستم ممکن است چندین بار راه اندازی مجدد شود.
- پس از اتمام، یک بار دیگر از طریق System Update ویندوز، درایورها را به روزرسانی کنید.
نصب درایور در ویندوز 8 (با استفاده از وب سایت سازنده)
تولیدکنندگان کامپیوترهای شخصی درایورهای متناسب با سخت افزارهای خود را ارائه می دهند. با مراجعه به وب سایت سازنده کامپیوتر شخصی یا لپ تاپ خود، می توانید درایور متناسب با مدل و نسخه دستگاه خود را دانلود و نصب کنید.
- برای دانلود درایورهای مورد نظر، روی «Download» کلیک کرده و دستورات نمایش داده شده را دنبال کنید.
- همچنین، با استفاده از نرم افزارهای آپدیت درایور نیز می توانید درایورهای ویندوز 8 را نصب و به روزرسانی کنید.
همچنین می توانید از برنامه های نصب خودکار درایور مانند “Pack Driver” یا “Driver Easy” استفاده کنید، هرچند این روش ها همیشه بهترین درایورها را پیشنهاد نمی دهند و ممکن است خطا داشته باشند. بنابراین این روش پیشنهاد نمی شود.
نصب درایور در ویندوز 7
برای نصب دستی درایورها در ویندوز ۷، می توانید مراحل زیر را دنبال کنید:
- باز کردن Control Panel: ابتدا به Control Panel بروید.
- انتخاب System: روی آیکون System کلیک کنید.
- باز کردن Device Manager: در پنجره System، روی Device Manager کلیک کنید.
- شناسایی دستگاه نیازمند درایور: در Device Manager، دستگاهی که نیازمند درایور است را پیدا کنید. این دستگاه ها معمولا با علامت تعجب زرد مشخص می شوند.
- به روزرسانی نرم افزار درایور: روی دستگاه کلیک راست کرده و گزینه Update Driver Software را انتخاب کنید.
- انتخاب مسیر درایور: گزینه Browse my computer for driver software را انتخاب کرده و مسیر درایور دانلود شده را وارد کنید.
- ویندوز به سرعت نصب درایور را آغاز می کند. نیازی به ری استارت سیستم نیست و پس از پایان نصب، درایور بلافاصله فعال می شود.
- این مراحل به شما کمک می کند تا درایورهای دستگاه خود را به صورت دستی در ویندوز ۷ نصب کنید.
خدمات نصب درایور لپ تاپ ایسوس از راه دور
با استفاده از خدمات نصب درایور لپتاپ ایسوس از راه دور، کاربران می توانند به راحتی و بدون نیاز به مراجعه حضوری، تمامی درایورهای مورد نیاز لپ تاپ خود را نصب و به روزرسانی کنند. این خدمات شامل تشخیص دقیق درایورهای مورد نیاز، دانلود آخرین نسخه ها و نصب صحیح آن ها بر روی سیستم می باشد. تیم فنی متخصص نمایندگی ایسوس سرویس با استفاده از نرم افزارهای پیشرفته و ارتباط از راه دور، مشکلات نرم افزاری و درایوری لپ تاپ های ایسوس را به سرعت و با دقت حل می کنند. این خدمات به ویژه برای کاربرانی که زمان و تخصص کافی برای نصب و به روزرسانی دستی درایورها ندارند، بسیار مفید است.