اگر متوجه شوید که لپ تاپ یا رایانه شما هک شده است چه می کنید؟ اقدامات بعد از هک شدن لپ تاپ تا حد زیادی به شما کمک می کنند که سیستم سالم تری داشته باشید و اطلاعات شما به میزان کمتری در خطر باشند. بدون شک هک شدن اتفاق خوشایندی نیست و اگر اطلاعات شخصی در سیستم داشته باشید، می تواند بسیار ترسناک هم باشد. بنابراین باید بدانید که بعد از هک شدن باید چه اقداماتی انجام دهید تا ضرر و خسارت کمتری به شما تحمیل شود.
البته مهم تر از اقدامات بعد از هک شدن لپ تاپ، پیشگیری از بروز این مشکل است. باید تا حد امکان امنیت لپ تاپ خود را افزایش دهید تا هکرها امکان نفوذ به آن را نداشته باشند. البته دقت کنید. در ادامه چند ترفند به شما آموزش می دهیم که با انجام دادن آنها پس از هک شدن کامپیوتر، امنیت اطلاعات خود را تضمین کنید. در صورت هک شدن و نیاز به دریافت خدمات تخصصی در این زمینه هم تیم تعمیرات لپ تاپ در نمایندگی ایسوس مرکز سخت افزار ایران کنار شما هستند.
بهترین اقدامات بعد از هک شدن لپ تاپ
هرگاه دیدید که اتفاقات عجیبی در لپ تاپ شما می افتد، به این شک کنید که سیستم هک شده است! این اتفاقات عجیب شامل باز شدن خود به خودی سایت های عجیب، از دسترس خارج شدن برنامه ها، حذف یا نصب خودکار نرم افزارها و … می گردند.
اما در این شرایط باید چه کرد؟ بر اساس یک ضرب المثل قدیمی، هرگاه جلوی ضرر را بگیرید، منفعت است! پس حالا که سیستم هک شده می توانید با انجام دادن یک سری اقدامات ساده، از تشدید مشکل جلوگیری کنید. بخشی از بهترین اقدامات بعد از هک شدن لپ تاپ را در ادامه بررسی می کنیم.
1- ایزوله کردن لپ تاپ
درست مثل وقتی که یک بیماری ویروسی در جامعه فراگیر می شود، در صورت هک شدن لپ تاپ هم باید سیستم خود را از دیگر سیستم ها جدا کنید. اگر لپ تاپ شما در شبکه بوده است، آن را جدا کرده و به صورت ایزوله از آن استفاده کنید.
2- جدا کردن هارد
یکی از مهم ترین اقدامات بعد از هک شدن لپ تاپ و کامپیوتر، بیرون آوردن هارد است. برای این کار سیستم را shutdown کرده و هارد آن را جدا کنید. پس از آن باید هارد را به سیستم دیگری که bootable نیست متصل کنید. البته سیستم دوم باید حتما آنتی ویروس فعال داشته باشد و به برنامه های امنیتی هم مجهز باشد.
پیشنهاد سایت: تعویض هارد لپ تاپ ایسوس
3- اسکن کردن هارد
هکرها قابل پیش بینی نیستند و معلوم نیست بعد از ورود به سیستم شما دقیقا چه اقداماتی انجام داده اند. لذا به عنوان یک اقدام مهم پس از ویروسی شدن لپ تاپ، حتما هارد لپ تاپ را اسکن کنید.
4- بکاپ گرفتن از اطلاعات
اگر پس از وصل کردن هارد به یک لپ تاپ جدید و اسکن کردن آن اطلاعات شما در دسترس بودند، حتما از آنها نسخه پشتیبان تهیه کنید. برای تهیه بکاپ از اطلاعات لپ تاپ می توانید این مطلب را بخوانید.
5- نصب مجدد هارد
در ادامه آشنایی با اقدامات بعد از هک شدن لپ تاپ ، باید هارد را مجددا به آن وصل کنید. حالا دیگر یک نسخه پشتیبان دارید و می توانید با خیال آسوده تر با سیستم هک شده خود کار کنید.
6- فرمت کردن هارد
حالا باید هارد سیستم قدیمی را به صورت کامل فرمت کنید. باید مطمئن شوید که اطلاعات سیستم شما کاملا پاک شده اند و دیگر قابل بازگشت نیستند.
برای کسب اطلاعات بیشتر بخوانید: روش های تقویت امنیت لپ تاپ
7- نصب و بروز رسانی سیستم عامل
به عنوان یکی دیگر از اقدامات بعد از هک شدن لپ تاپ ، باید سیستم عامل را نصب کرده و بروز رسانی های مورد نیاز را انجام دهید. مطمئن شوید که سیستم عامل جدید سالم است و هیچ ایراد یا آلودگی ویروسی ندارد. برای بروز رسانی درایورها هم تنها از وب سایت های معتبر استفاده کنید تا باز با آلودگی سیستم مواجه نشوید.
8- نصب آنتی ویروس و برنامه های امنیتی
برای افزایش امنیت رایانه خود و این که دیگر کسی قادر به هک کردن آن نباشد، حتما آنتی ویروس و دیگر برنامه های امنیتی را در لپ تاپ خود نصب کنید.
9- نصب فایل بکاپ
حالا نوبت به نصب و ذخیره کردن مجدد اطلاعات تان می رسد. دقت کنید که پیش از اقدام به نصب اطلاعاتی که از آنها بکاپ گرفته بودید، حتما از سالم بودن و ویروسی نبودن آنها مطمئن شوید.
این مقاله را از قلم نیندازید: راهکارهای رفع مشکل داغ کردن کارت گرافیک
10- بکاپ گیری مجدد
بهتر است به عنوان آخرین مورد از اقدامات بعد از هک شدن لپ تاپ، از اطلاعات و فایل های خود نسخه پشتیبان بگیرید. این کار را به صورت دوره ای انجام دهید تا اگر مجددا با چنین مشکلاتی مواجه شدید، نگرانی بابت اطلاعات و داده های مهم و شخصی خود نداشته باشید.